UPDATE: Dovada cerută de Cîțu după documentul de la Guvern pentru susținerea sa în campania PNL. Reacția delegației PSD din PE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Premierul Florin Cîțu a făcut declarații despre documentul Guvernului cu indicații către PNL pentru susținerea sa la șefia partidului.

UPDATE: Delegația PSD din Parlamentul European: Eforturile premierului Cîțu de a elimina orice formă de opoziție, inclusiv din mass media, vulnerabilizează România în UE

Delegația PSD din Parlamentul European atrage atenția că, în lupta pentru o funcție politică la nivelul partidului din care face parte, șeful Guvernului României, Florin Cîțu, este dispus să devină o amenințare la adresa libertății presei și o pată neagră pe imaginea României în cadrul Uniunii Europene.   

„Respectul pentru libertatea presei și independența instituțiilor statului reprezintă piloni de bază ai statului de drept și, implicit, ai construcției europene din care România face parte. Utilizarea resurselor umane și bugetare din Guvernul unui stat membru, pentru campania electorală internă a unui partid aflat la guvernare, reprezintă  un  abuz de netolerat. Punctajele de comunicare apărute în presa din România, cu privire la campania lui Florin Cîțu, provenite chiar de la  Cancelaria Prim-ministrului, reprezintă o încălcare a legii pentru care vinovatul trebuie să răspundă”, susțin reprezentanții Delegației Române S&D.   

Mai mult, oficialii români arată că echipa lui Florin Cîțu, considerat „candidat pentru președinția PNL” în birourile de la Palatul Victoria, o premieră pentru țara noastră, își arată intențiile abuzive prin faptul că punctajele prezentate de mass media dezvăluie și care instituții de presă sunt considerate ostile de consilierii lui Florin Cîțu. 

„După ce a împărțit România în bogați și săraci, în vaccinați și nevaccinați, premierul Cîțu împarte acum și mass media în bună și rea, atacul la libertatea presei fiind singurul pe care nu îl pusese încă în scenă. Îi solicităm Prim-ministrului României să renunțe la haina care, în mod evident, îi este prea mare, să își achiziționeze un sediu propriu de campanie, Guvernul fiind al României și nu al candidaților vremelnici la o funcție sau alta și să lase această țară, deocamdată neguvernată, pe mâna unui om dedicat agendei populației și nu a celei de partid. Neasumarea și fuga de răspundere a unui politician care, după câteva zile de tăcere spune că nu știe nimic despre acele documente, deși ele poartă antetul Guvernului României, face ca spectacolul pus în scenă de PNL în această perioadă să lase un gust amar și tot mai multă deziluzie în rândul unei populații abandonate de propria guvernare”, a adăugat Delegația PSD din Parlamentul European.

Eurodeputații PSD consideră că acest nou derapaj se înscrie în lungul șir al abuzurilor succesive practicate de Guvernul Cîțu la adresa statului de drept, exact ca în cazul demiterii neconstituționale a Avocatului Poporului. 

UPDATE: Cristian Vasilcoiu, fost consilier în Guvern, a publicat dovada pe care a cerut-o Florin Cîțu, pe Facebook. 

Documentul este semnat electronic de Mioara Costin, numită recent în Guvern. Antetul documentului este cu ”Cancelaria Prim-ministrului – Consilier de Stat”. Titlul documentului este ”Linii de comunicare pentru liderii PNL”.

2. foto captu... (cristian-vasilcoiu-dovada-citu-document_65703600.jpg)

Florin Cîțu a fost întrebat despre document. Inițial, a afirmat: ”colaboratorii mei, în această perioadă, promovează foarte multe documente în exces de zel”. 

”Nu mi se pare în regulă, dar nu știu dacă s-a întâmplat”

După ce i s-a spus că documentul are antetul Guvernului și semnătura consilierului de stat, Florin Cîțu a răspuns: ”eu zic că cei care spun că este un document real să vină și cu probe.” 

”Eu vă spun ceea ce știu eu, sunt mai multe documente care există cu propuneri, eu nu-mi aduc aminte să fi văzut acest document” a continuat premierul. Întrebat dacă i se pare normal ca un consilier de stat, angajat din bani publici, să-i facă campanie internă să lucreze pentru el în partid, a răspuns: ”Acest lucru nu mi se pare în regulă, dar nu știu dacă s-a întâmplat”. Cât despre dacă afirmă că documentul este fals, cu antetul Guvernului și semnătura oficialului, Florin Cîțu a dat-o la întors: ”Eu spun că cine spune că e un document adevărat, să vină să demonstreze”. ”Nu sunt expert în așa ceva, n-am văzut acel document” a continuat premierul, care a afirmat că nu a semnat acel document, nu știe ce e cu el. 

”Dacă e nevoie, fac verificări. Am multe discuții cu consilierul de stat”

Despre posibile verificări cu privire la acel document, Florin Cîțu a răspuns: ”Dacă e nevoie, fac și verificări. Eu vă spun că n-am știut”. Întrebat dacă a discutat cu consilierul de stat, premierul a spus: ”Am discuții cu consilierul de stat mai multe”. ”Eu discut cu consilierul meu de stat foarte multe lucruri, dar nu despre ce apare în spațiul public și nu știu dacă e adevărat” a continuat el. ”Cine spune că e veridic și adevărat, să vină să aducă și probe” a continuat Florin Cîțu, moment în care a dat-o la întors, afirmând că atunci când s-a referit la excesul de zel, a făcut-o la modul general. 

După declarația lui Ludovic Orban, Florin Cîțu îi spune: ”Dl. Orban trebuia să vină cu dovezi că este adevărat”. ”Nu tolerez un astfel de comportament, dar cine spune că e real, să vină cu dovezi” a întărit Florin Cîțu. 

Vezi aici ce a spus Ludovic Orban despre respectivul document: Cîțu implică miniștrii în campania din PNL. Orban: Dacă este adevărat documentul, trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel