Cîţu, întrebat despre un eventual acord cu FMI: Nu, niciodată!
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 13 feb, 14:22
Cîţu, întrebat despre un eventual acord cu FMI: Nu, niciodată!
Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că nu va contacta 'niciodată' Fondul Monetar Internaţional pentru un eventual acord de împrumut. 

'Nu, niciodată. Şi vă spun: anul trecut am reuşit să finanţăm - şi a fost o premieră - un deficit de 9,8% din PIB fără nicio instituţie internaţională. Ne-am dus pe pieţele internaţionale, de fiecare dată ne-am împrumutat mai ieftin decât se împrumutau PSD-iştii într-o perioadă economică fără criză', a declarat Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. 

VEZI ȘI Protest împotriva Guvernului Cîțu: Stop vânzării CEC-ului și a Portului Constanța!

'Continuăm exact ceea ce am început anul trecut (...), în aceeaşi direcţie. Nu vom avea probleme de capacitate de plată. Vom merge mai departe, dacă ne ţinem de programul de reforme. În momentul în care deraiem de la programul de reforme şi devenim iarăşi politicieni, vom avea probleme', a spus premierul.

Vezi și Florin Cîțu, după avizul negativ al CSM privind desființarea SIIJ: Sunt convins că ministrul Justiției știe ce face!

Întrebat de ce, atunci când se vorbeşte de restructurări în sistemul bugetar, Executivul nu se 'îndreaptă' şi asupra a două bănci, care ar avea datorii către stat de 250 de milioane de euro, Florin Cîţu a menţionat:

'Ştiu că acea procedură e în Parlamentul României în acest moment. Este decizia Parlamentului României. Vom aplica decizia care vine din Parlamentul României'.

Vezi și Cîțu: Așteptam să mă sune tovarășul Ciolacu

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro