Cîțu: Chiar dacă PSD vrea să rămână Ciucă premier, noi tot vrem Finanțele și Transporturile din 2023
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 12 ian, 12:54
WhatsApp
Foto: Gov.ro
Dacă va rămâne Nicolae Ciucă premier din 2023, Finanțele și Transporturile tot vor trece la PNL, a spus președintele liberalilor, Florin Cîțu, miercuri, la DCNews.

„Dacă domnul Ciolacu asumă acest rol și spune cu premier Ciucă, foarte bine, e decizia PSD. Noi, PNL, vom dori să facem modificarea la Finanțe și la Transporturi. Este o condiție pe care am acceptat-o, așa am făcut această coaliție, am spus Finanțele pentru că, altfel, voiam Finanțele de acum, nu este niciun motiv să nu fi fost la noi. Suntem la guvernare, în momentul în care am făcut o coaliție, sunt acolo. Nu cred că contează foarte mult, trebuie să ne asumăm acest lucru, dar eu spun că, dacă va rămâne domnul Ciucă, ceea ce este bine pentru PNL, Finanțele și Transporturile vor trece la PNL în 2023”, a declarat, miercuri, la DCNews, Florin Cîțu.

„Am spus din primul moment că este un compromis, pentru noi, pentru Partidul Național Liberal, pentru mine, a fost un compromis să facem acest lucru (n.r. guvernarea cu PSD). Bineînțeles că nu ne gândeam să facem acest lucru, nu este soluția optimă, dar a fost nevoie, într-un moment dificil, în care foștii parteneri nu au mai vrut să discute și să stea la masă cu noi, a trebuit să găsim o soluție pentru România. Este o soluție de compromis. Modul prin care noi vedem să dezvoltăm România este diferit de cel al PSD. Sunt supărat că în buget nu s-a ajuns cu 7% pentru investiții. Nu este un lucru peste care am trecut, am fost de acord ca să avem bugetul, să nu ținem România fără buget”, a subliniat Florin Cîțu.

Amintim că PNL și PSD au agreeat, în momentul formării coaliției de guvernare, ca în 2023 premierul să fie schimbat cu un reprezentant al PSD.

G Ad:

Florin Cîțu, discuții cu președintele Klaus Iohannis despre situația politică: Ne sfătuim

În ceea ce privește relația cu președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu, președintele PNL, o descrie ca fiind „foarte bună”.

„O relație foarte bună, încă. Ne vorbim, ne sfătuim, discutăm, așa cum v-am obișnuit, nu vă spun ce, dar am discutat de câteva ori chiar anul acesta”, a spus Florin Cîțu în cadrul interviului acordat DCNews.

„Da, de câteva ori deja, da, ne uităm amândoi la situația politică, la situația geopolitică”, a mai spus, la DCNews, Florin Cîțu, întrebat care este relația sa cu președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro