Ciolacu dă marea lovitură cu SUA. Chirieac: Începe să calce a președinte
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Guvernul României - foto oficial
Guvernul României - foto oficial
Marcel Ciolacu, premierul României, dă marea lovitură: va face o vizită istorică în Statele Unite ale Americii.

Conform unor surse politice, ​​premierul Marcel Ciolacu va face, la începutul lunii decembrie, o vizită în Statele Unite ale Americii. Detaliile deplasării nu sunt stabilite în întregime, dar printre oficialii cu care ar urma să se întâlnească sunt secretarul de stat Antony Blinken și vicepreședintele Kamala Harris.

În acest context, jurnalistul Ioan Korpoș l-a întrebat pe Bogdan Chirieac, la România TV, pe cine crede că ar prefera SUA la prezidențialele din anul 2024.

„Dacă merge și în America, Marcel Ciolacu începe să calce a președinte. Toată agenda sa externă este remarcabilă - de la vizita în Israel, ședința comună de Guvern de la Kiev, numeroasele vizite la Bruxelles. Dacă merge și în Statele Unite ale Americii și dacă se vede cu Kamala Devi Harris, vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii, este un mare pas înainte pentru candidatura la prezidențiale.

În orice caz, SUA au multe personalități pe care le sprijină - poate în mod egal, dar pentru Marcel Ciolacu, această vizită în Statele Unite ale Americii ar fi, fără doar și poate, o rampă de lansare pentru candidatura la prezidențiale”, a zis Bogdan Chirieac la România TV, în emisiunea lui Ioan Korpoș.

VEZI ȘI: Ciolacu, gest demn de președinte. Doar Emil Constantinescu a mai făcut o mișcare similară pentru România. Tache, Ciuvică și Chirieac, reacții / video 

Marcel Ciolacu a avut, la Ierusalim, o întrevedere oficială cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu, precum și întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești din această țară afectați de deteriorarea situației de securitate din zonă.

„În opinia mea, vizita lui Marcel Ciolacu în Israel este cel mai curajos act de politică externă din ultimii 20 de ani, o mișcare demnă de președintele Emil Constantinescu, dacă vreți să zicem așa, cel care a deschis ușile Occidentului pentru România în 1996, după alegerea sa în funcție. De ce spun că este o mișcare curajoasă? Pentru că România devine primul stat european care își manifestă deschis sprijinul pentru Israel. Marcel Ciolacu s-a dus înaintea lui Olaf Scholz”, a zis Bogdan Chirieac la „Miercurea neagră” la DC News și DC News TV.

Citiți continuarea aici - https://www.dcnews.ro/ciolacu-gest-demn-de-presedinte-doar-emil-constantinescu-a-mai-facut-o-miscare-similara-pentru-romania-tache-ciuvica-si-chirieac-reactii-video_934599.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel