Data publicării:

Chirieac: Nu e nicio exagerare, războiul declanșat împotriva Israelului ne afectează precum cel împotriva Ucrainei. Echilibrul mondial se schimbă

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură foto: X/OSINTdefender
Captură foto: X/OSINTdefender
Bogdan Chirieac a vorbit sâmbătă, 7 octombrie, la România TV despre atacul cu rachete asupra Israelului. Analistul politic avertizează că „acest atac ne afectează într-o măsură comparabilă cu războiul din Ucraina”.  

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă dimineață mii de rachete din Fâșia Gaza împotriva Israelului. Analistul politic Bogdan Chirieac a spus la România TV că acest atac ne afectează într-o măsură comparabilă cu războiul din Ucraina.

„Nu exagerez dacă spun că acest atac asupra Israelului ne afectează într-o măsură comparabilă cu războiul din Ucraina. Echilibrul mondial se schimbă. Iranul și-a perfecționat armamentul, inclusiv din cauza acestui război. Are arme performante. Ele sunt livrate organizațiilor teroriste și cu acest armament model, aceste organizații declanșează un război împotriva unui stat”, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI: Israelul a declarat STARE DE RĂZBOI. UPDATE Live text / Iranul își manifestă sprijinul pentru gruparea teroristă Hamas care a aruncat în haos Israelul

„Israelul va riposta cu toată forța, ceea ce va deranja Națiunile Unite”

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, le-a transmis cetăţenilor, într-un mesaj video de la cartierul general militar din Tel Aviv, că ţara se află în război. Israelul şi-a mobilizat rezerviştii militari, iar ministrul Apărării, Yoav Gallant, a promis că va țara sa va câştiga acest război.

„Beniamin Netanyahu a declarat stare de război. Se mobilizează rezerviștii în număr mare. S-au produs atrocități incredibile. Se pare că un militar israelian, luat ostatic, a fost târât cu motocicleta prin oraș sau prin deșert. Trupul unui alt militar ucis a fost batjocorit de cei de acolo, de cei care au atacat Israelul. Israelul va riposta cu toată forța, ceea ce va deranja Națiunile Unite”, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel