Data publicării:

Putin a făcut doar o glumă când a zis că vrea să câștige Harris, insistă Lavrov

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Vladimir Putin a glumit despre dorința sa de a o vedea pe Kamala Harris câștigătoare a alegerilor din SUA, insistă Serghei Lavrov.

Președintele rus, Vladimir Putin, a făcut doar o glumă când a declarat că Moscova o susține pe candidata democrată, vicepreședinta Kamala Harris, în alegerile prezidențiale din noiembrie din SUA, a menționat ministrul de externe Serghei Lavrov, citat de Reuters.

La începutul acestei luni, Putin a afirmat că Rusia își dorește ca Harris să câștige alegerile, într-un comentariu ironic, referindu-se la râsul ei „molipsitor” drept motiv pentru preferința sa în fața candidatului republican, fostul președinte Donald Trump. Această afirmație a stârnit reacția Casei Albe, care a sugerat că Putin ar trebui să evite comentariile despre alegerile din 5 noiembrie.

„A fost o glumă”, a clarificat Lavrov, când a fost întrebat despre cât de mult ar putea influența politica externă a Rusiei schimbarea președintelui american.

„Președintele Putin are un simț al umorului foarte bine dezvoltat. El face frecvent glume în declarațiile și interviurile sale”, a continuat Lavrov. „Nu văd diferențe pe termen lung în atitudinea noastră față de alegerile actuale sau cele trecute din Statele Unite, deoarece acestea sunt controlate de notoriul stat paralel”, a adăugat ministrul rus. Comentariile lui Lavrov au fost publicate vineri pe site-ul Ministerului de Externe de la Moscova.

Alte gafe ale lui Vladimir Putin

În 2000, când submarinul nuclear Kursk s-a scufundat în Marea Barents, cauzând moartea tuturor celor 118 membri ai echipajului, Putin a participat la un interviu televizat în timpul căruia a fost întrebat ce s-a întâmplat cu submarinul. El a răspuns sec: „A fost scufundat”. Deși această replică poate fi interpretată ca fiind ironică, a fost considerată de mulți ca fiind lipsită de sensibilitate într-o situație tragică.

În mai multe ocazii, Putin a ironizat acuzațiile conform cărora Rusia ar fi intervenit în alegerile prezidențiale din SUA din 2016. În 2017, la un forum din St. Petersburg, el a glumit spunând că „hackeri patrioți” ar fi putut să se implice în alegeri, însă nu ar fi fost vorba despre o operațiune guvernamentală oficială. Acest comentariu a fost perceput de unii ca o glumă menită să minimalizeze seriozitatea acuzațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel