Data publicării:

Cetățeni și grăniceri ucraineni, prinși de polițiștii de frontieră maramureșeni pe teritoriul României

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Poliția de Frontieră Iași)
Sursă foto: Facebook (Poliția de Frontieră Iași)
Trei cetăţeni ucraineni care intraseră ilegal în România au fost depistaţi, sâmbătă, în zona Vaserului, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei. 

„Azi, în jurul orei 11,15, în raza de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus, lucrătorii noştri au depistat trei bărbaţi, cetăţeni ucraineni, care au trecut ilegal din Ucraina în România, în zona Vaserului. (...) Cei trei cetăţeni ucraineni au solicitat o formă de protecţie statului român şi urmează să se desfăşoare procedurile specifice în astfel de situaţii”, se arată într-un comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii de frontieră români au identificat în apropierea frontierei de stat, în timpul cercetărilor la faţa locului, un echipaj al autorităţilor ucrainene format din trei grăniceri.

Aceştia s-ar fi rătăcit pe partea românească, din cauza vremii nefavorabile.

„Echipajul ucrainean, conform prevederilor legale şi acordului bilateral între cele două state, s-a întors pe partea ucraineană”, se mai menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

VEZI ȘI: Naufragiu în Grecia. 9 egipteni suspecţi de trafic de carne vie au fost arestaţi

Mai mulţi egipteni au fost reţinuţi de Poliţia de Frontieră.

Nouă egipteni suspectaţi de trafic cu fiinţe umane au fost arestaţi joi în Grecia, după scufundarea unei ambarcaţiuni de migranţi în largul coastei greceşti, accident în care şi-ar fi pierdut viaţa sute de persoane, a anunţat o sursă portuară, transmite Agerpres.

Printre cei arestaţi se află căpitanul ambarcaţiunii deteriorate şi supraîncărcate care s-a răsturnat înainte de a se scufunda, provocând moartea a cel puţin 78 de persoane, potrivit unui bilanţ oficial.

Potrivit sursei portuare, ambarcaţiunea de pescuit părăsise Egiptul fără pasageri înainte de a îmbarca migranţi în Tobruk, un oraş-port din estul Libiei, şi se îndrepta spre Italia.

Cei arestaţi în Kalamata, portul din peninsula Peloponez unde au fost duşi supravieţuitorii, sunt suspectaţi de "trafic ilegal" cu fiinţe umane, potrivit agenţiei elene ANA.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) şi-a exprimat îngrijorarea că "alte sute de persoane" s-au înecat "într-una dintre cele mai devastatoare tragedii din Marea Mediterană din ultimul deceniu".

Citește continuarea: AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel