Ce a pățit o constănțeancă, după ce a prezentat certificatul de vaccinare al altcuiva într-o cafenea - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce a pățit o constănțeancă, după ce a prezentat certificatul de vaccinare al altcuiva într-o cafenea / Foto: Captură video Constanța 100%
Ce a pățit o constănțeancă, după ce a prezentat certificatul de vaccinare al altcuiva într-o cafenea / Foto: Captură video Constanța 100%
Află în articol ce a pățit o femeie din Constanța după ce a prezentat certificatul de vaccinare al altcuiva într-o cafenea.

O femeie din Constanța s-a ales cu dosar penal după ce a fost prinsă că a folosit certificatul de vaccinare al altcuiva pentru a intra într-o cafenea. Aceasta este acum acuzată de fals în declarații, scrie Constanța 100%. Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Femeia a fost prinsă în cadrul unei acțiuni ample a Poliției care a făcut numeroase controale la operatorii economici și organizatorii de evenimente din Constanța, cu privire la certificatul verde Covid-19 care a devenit obligatoriu. Polițiștii au intervenit însoțiți de jandarmi. Astfel, au fost verificați 42 de operatori economici, fiind legitimate peste 100 de persoane și controlate aproximativ 40 de autovehicule.

Administratorii care respectă obligația de verificare a codul QR riscă sancțiuni contravenționale prevăzute cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei, iar clienții prezenți în localuri care nu pot prezenta certificatul verde riscă sancțiuni cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

Înșelăciune cu certificate verzi false. Plata, făcută în 30 de minute, după ”vânzătorul” dispare

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au descoperit un nou tip de înșelăciune cu certificate verzi false.

Conform polițiștilor, persoane necunoscute creează pe aplicațiile de comunicare grupuri cu denumiri sugestive, ce conțin cuvinte precum vaccin, COVID, certificat, vaccine passports, vaccine cards, etc. și postează anunțuri de vânzare de certificate COVID-19.

Amatorii de astfel de documente falsificate intră în discuții cu ofertantul prin conversații scrise, private și își transmit datele de identificare pentru completarea așa-zisului certificat. Acestora le este solicitată plata unor sume de bani, de aproximativ 100 de euro, pentru eliberarea unui certificat de vaccinare cu doză unică.

„Plata este solicitată în echivalent bitcoin, prin intermediul automatelor de plată sau în euro, prin aplicația PayPal, fiind oferite instrucțiuni precise de plată și codul QR al portofelului electronic sau, după caz, adresa de e-mail a beneficiarului. Pentru a-i convinge pe cumpărători să facă plata, autorul transmite fotografii ale certificatului solicitat, precum și ale AWB-ului generat electronic de firma de curierat, afirmând că, dacă nu se face plata în scurt timp (30 de minute sau o oră), se renunță la tranzacție”, au transmis polițiștii. vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel