CC ne-a obligat să majorăm TVA, noi am vrut să reducem pensiile cu 15%, îi răspunde Emil Boc președintelui Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu boc
basescu boc

"Decizia Curţii Constituţionale, din nefericire, ne-a adus în situaţia să recurgem la a doua soluţie. Noi am mers în paralel cu reducerea cu 15% a pensiilor, dar decizia Curţii Constituţionale ne-a obligat să luăm o altă decizie", a spus Boc, întrebat de jurnalişti cum comentează declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind majorarea TVA, a declarat, joi seara, premierul Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că creşterea TVA la 24% a fost o eroare politică, susţinută inclusiv de "marii bărbaţi care s-au duelat la Convenţia PDL", care a întârziat ieşirea din recesiune cu cel puţin şase luni.

Şeful statului a declarat, răspunzând unei întrebări, că creşterea TVA a fost una din marile erori politice, susţinută de toată coaliţia de la acea vreme.  Băsescu a spus că el a susţinut un impozit temporar de 10%, care să se fi aplicat la toate pensiile, de la cea mai mare la cele de până la 340 de lei.

El a spus că acel impozit pe pensii s-ar fi putut elimina repede, eventual în două etape, până la 1 ianuarie 2012, în timp ce reducerea TVA presupune ani de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel