Cazul Cherecheş "îţi arată ce mocirlă e în politica românească". Sociologul Alfred Bulai spune că aşa funcţionează societatea românească
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alfred Bulai, despre cazul Cherecheș: Îți arată ce mocirlă este în politica românească / Colaj foto Facebook
Alfred Bulai, despre cazul Cherecheș: Îți arată ce mocirlă este în politica românească / Colaj foto Facebook
Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre cazul lui Cătălin Cherecheș, după ce soacra acestuia a vrut să plătească o judecătoare din completul său de judecată pentru o decizie favorabilă.

Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au vorbit în emisiunea Nod în papură de la DC News TV despre cazul lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare a cărui soacră a fost prinsă în flagrant de DNA în timp ce dădea mită de 50 de mii de euro unei judecătoare.

"Cherecheș dă vina pe soacră, a cheltuit familia socrilor, 50 de mii au pus de-o parte să-l scoată pe el din joc, să denunțe, nu știu, să ajungă în pușcărie, să cheltuie 50 de euro doar să-i facă lui rău" a spus Val Vâlcu.

"Probabil e un anumit gen de practică"

"Toate chestiile astea, simpla poveste spusă despre tot cazul acesta, îți arată ce mocirlă este în politica românească pentru că de fapt este clar că discuția în sine despre Chereheș și despre familia lui... pe acolo că probabil e un anumit gen de practică, îți arată că așa funcționează societatea românească pentru că dincolo de asta, ceea cu ce rămâne lumea este că îți dai seama, tu de exemplu ca om normal, bă, chiar ideea în sine, că vrei să îți faci un chioșc, că vrei să dai 50 de mii de euro.... Îți dai seama, 50 de mii? Deci e un apartament, mai ales că pe acolo mă gândesc că nici nu sunt așa scumpe... Adică despre ce vorbim? Nici nu mă interesează cazul, în sine e o problemă", a comentat Alfred Bulai.

"Cherecheș ăsta a fost el în flagrant și de aia ajunge acum în proces, acum 5 ani. Deci între timp a recâștigat scaunul de primar din pușcărie. Era în arest preventiv sau ceva de genul. Legea nu interzice, dar atâta timp când Băimăreanu zice: "Băi, nu mai suport corupția asta, nu mai suport viața politică, mocirla din politică". Și s-au terminat primarii în Baia Mare...", a intervenit Val Vâlcu.

VEZI ȘI: Primarul Cătălin Cherecheș ar urma să fie audiat în dosarul socrilor - surse

Alfred Bulai: Una dintre problemele societății românești este că manipularea este o tactică

"Una dintre problemele societății românești este că manipularea este o tactică care e prezentă deja la un procent uriaș din populație și atunci noi vorbim la modul ideal despre alegeri și importanța votului. Eu am trăit chestia asta acum niște ani în urmă într-o comunitate mai mică unde cineva mi-a zis: "hai că acum vorbesc cu omul ăsta ca să rezolv cu alegerile".

Era înainte de alegeri, aveau numărul total de voturi de care aveau nevoie ca să câștige și punct, nu era nicio problemă. Atenție, a pierdut, dar nu voiau pentru ei, voiau să facă o casă de cult, adică pentru comunitate, e discutabilă povestea, dar aveau vreo 500-600 de oameni și atenție, au dat alt partid în noaptea de dinaintea alegerilor. Mă, mai e democrație? Hai să fim serioși. Adică din punctul acesta de vedere avem o problemă serioasă care e legată de cum anume e manipulat votul prin rețele politice, prin oameni, prin multe mecanisme. Chestiile astea nu țin neapărat de faptul că s-a furat în ziua alegerilor pentru că este vorba despre cum manipulezi comunități întregi", a spus Alfred Bulai.

Vezi mai mult în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel