Căsătoria gay, semn al sfârșitului lumii
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
5106-04-gays
5106-04-gays

Homosexualitatea este un păcat și autodistrugerea unui popor – asta crede patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril. Și nu este singurul care are această opinie în Federația Rusă. „Simptom apocaliptic periculos”, așa califică patriarhul tendința de legalizare a căsătoriilor gay. 

Recent, Legislativul de la Moscova a interzis propaganda homosexuală, o mișcare pe care mulți o văd drept o concesie acordată influenței bisericii ortodoxe din Rusia. Se pare însă că pentru patriarhul Kiril nu a fost de ajuns, așa că prelatul plusează cu o declarație despre căsătoria între persoanele de același sex. Un stat în care o minoritate poate forța adoptarea unei legi s-a decis pentru păcat, a spus Kiril cu ocazia unei slujbe oficiate la Moscova. Este un simptom apocaliptic periculos (...) care înseamnă că poporul a luat-o pe calea autodistrugerii, a adăugat oficialul rus. Declarația vine la doar câteva zile după ce Marea Britanie a legalizat complet căsătoriile gay.

Blasfemia e pasibilă de închisoare în Rusia. Biserica ortodoxă este unul din pilonii puterii lui Vladimir Putin. Homosexualitatea nu se pedepsește în Federația Rusă, dar majoritatea populației respinge minoritatea sexuală. Până în 1999, homosexualitatea era considerată boală psihică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel