Cameron, decizie privind un nou referendum în Marea Britanie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
  

David Cameron, premierul demisionar al Marii Britanii, a făcut primele declarații după ce tabăra Brexit a câștigat referendumul de săptămâna trecută.

Cameron a spus că sunt foarte mici șanse să fie organizat un nou referendum pe tema apartenenței la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută după ce liderii taberei Brexit au cerut o pauză în procesul de activare a articolului 50, pentru că este perioada vacanțelor., scrie The Independent. Circa un milion de persoane care au votat ”Leave” s-au răzgândit după ce au văzut efectele devastatoare ale referendumului, pe piața financiară și valutară. Majoritatea le reproșează activiștilor pro-Brexit că i-a dezinformat în privința consecințelor. O petiție cu trei milioane de semnături cere un nou referendum.

Vicepreședintele campaniei ”Leave” Matthew Elliott,  l-a sfătuit pe David Cameron să întârzie decizia de ”divorț” cu câteva luni, în ciuda presiunilor de la Bruxelles pentru o separare rapidă. Elliot a recunoscut că în campanie s-a referit la activarea imediată a articolului 50, dar că este corect ca procesul să înceapă din septembrie-octombrie, după perioada concediilor. Viceliderul taberei Brexit a respins orice rol pentru Nigel Farage în negocierile cu UE.

Lira sterlină s-a prăbușit după votul de joia trecută. Milioane de votanți au căutat pe google informații despre UE și consecințele ieșirii din Uniune, la o zi după ce au votat pro-Brexit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel