Buletin electronic, amprentă și cip. Românii, noi cărți de identitate
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 04 ian 2018, 11:17
WhatsApp
Românii vor putea beneficia de buletin electronic.

România TV informează că Guvernul a aprobat proiectul de lege prin care românii pot beneficia de cărți de identitate electronice. Aceste buletine electronice vor conține cip și amprentă. Potrivit sursei citate, de buletin vor putea beneficia și copiii sub 14 ani, în cazul în care părinții doresc.

Noile buletine vor putea fi folosite online, autoritățile asigurând că noile buletine vor fi mult mai sigure pentru cetățeni. Totodată, acestea vor putea ține locul cardurilor de sănătate actuale.

În luna martie a anului trecut, ministrul Carmen Dan declara într-o conferință de presă că: "Ne-am dorit ca prin acest act de identitate propus să întărim elementele de siguranţă (...). Sunt date statistice care conduc în ultima vreme la o incidenţă mare a furtului de identitate. (...) Aproximativ 100 de Cărţi de Identitate descoperite la frontieră în 2016 şi 391 de cazuri în legătură cu falsul privind identitate documentate de Poliţia Română, în 2016. Noi considerăm că, într-adevăr, există o incidenţă din acest punct de vedere".

Potrivit proiectului legislativ, buletinele nu vor fi obligatorii, iar cei care nu le doresc le vor putea refuza.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?