Bradul de Crăciun va rămâne mai mult timp verde și proaspăt dacă vei face asta. De ce să nu-i pui aspirină sau zahăr în apă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bradul de Crăciun va rămâne mai mult timp verde și proaspăt dacă vei face asta. De ce să nu-i pui aspirină sau zahăr în apă / Foto: Pixabay, de Pasja1000
Bradul de Crăciun va rămâne mai mult timp verde și proaspăt dacă vei face asta. De ce să nu-i pui aspirină sau zahăr în apă / Foto: Pixabay, de Pasja1000
Află în articol cum îți poți menține bradul de Crăciun mai mult timp verde.

Nimic nu te aduce mai aproape de spiritul sărbătorilor decât alegerea unui brad de Crăciun viu care va aduce căldură și bucurie în casa ta, scrie Davey. Deci, dacă vrei să te asiguri că pomul rămâne proaspăt și strălucitor pe parcursul tuturor sărbătorilor, poți apela la câteva trucuri sigure. La urma urmei, brazii vii de Crăciun sunt inima sărbătorilor.

Ar trebui să folosesc apă caldă sau rece pentru bradul meu de Crăciun?


Apa este apă! Copacii tăiați vor absorbi cât de multă apă pot obține, așa că nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu temperatura apei. Nu sunt pretențioși.

În schimb, ceea ce ar trebui să măsori este cantitatea de apă. Pomii de Crăciun vii sunt uscați după ce au fost aduși înăuntru. Ei pot consuma un rezervor întreg de apă într-o zi.

Cel mai bun mod de a-ți menține pomul de Crăciun proaspăt tot sezonul este să găsești un suport pentru pom care să dețină cel puțin un rezervor de apă. În primele două săptămâni după ce ați primit copacul, acesta va avea nevoie de mai multă apă, așa că verificați-l de cel puțin două ori pe zi pentru a vă asigura că suportul nu este niciodată gol. După aceea, verificați o dată pe zi.

Ar trebui să adaugi aspirina în apa pomului de Crăciun?


Adaosuri precum aspirina, mierea, siropul de porumb sau înălbitorul au fost încercate de-a lungul anilor. Dar oamenii de știință spun că, pe baza cercetărilor universitare, nu există într-adevăr niciun beneficiu dacă adăugați oricare dintre cele de mai sus. Apa simplă de la robinet este tot ce ai nevoie!

În schimb, concentrați-vă pe a vă hidrata copacul și vedeți dacă îi puteți îmbunătăți absorbția de apă.

Zahărul pus în apa bradului are vreun efect?

Coe Roberts, arborist certificat și manager de strategie digitală la Arbor Day Foundation, răspunde la această întrebare.

"Copacii cumpărați la începutul lunii decembrie care nu primesc apă  suficientă vor fi probabil inacceptabil de uscați până pe data de 25 decembrie", spune Roberts.

De aceea, cel mai bun sfat pentru îngrijirea bradului de Crăciun este "Apa. Apă. Apă", a mai spus acesta. Se pare că nici zahărul pus în apa bradului nu are vreun efect minune.

"Este normal ca pomul tău să ia o cantitate mare de apă într-o zi și doar puțină în următoarea. Ciclul poate fi aleatoriu”, spune Roberts.

Tchukki Andersen împărtășește sfaturile ei. El vă recomandă să vă puneți copacul în apă imediat ce îl aduceți acasă. De acolo, asigurați un litru de apă pentru fiecare centimetru din diametrul copacului. Asigurați-vă că verificați și completați apa din bradul de Crăciun în fiecare zi.

"Eforturile dumneavoastră de conservare a pomilor trebuie să înceapă de la magazinul cu pomi de Crăciun. Agitați copacul înainte de a-l cumpăra. Dacă cad multe ace, vei fi condamnat”, spune Andersen. În schimb, alegeți un copac proaspăt, sănătos.

Pentru a proteja copacul în drumul spre casă, înfășurați-l în plastic sau într-o plasă. Odată ce copacul tău a ajuns acasă, "tăiați un centimetru din trunchi dacă l-ați cumpărat tăiat și puneți-l imediat într-o găleată cu apă", spune Andersen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel