Boc despre bugetul SRI: Din 2012, apar însoţitorii de bord pentru securitatea zborurilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sri-tarom-287x150
sri-tarom-287x150

Creşterea bugetului alocat SRI pe 2012 se referă la necesitatea de a fi plătiţi "însoţitorii de bord" care vor începe să-şi exercite misiunea de asigurare a securităţii pasagerilor de curse aeriene de anul viitor, a declarat premierul, luni seara.

În cadrul unui interviu pentru B1Tv, Boc a fost întrebat care este raţiunea măririi bugetelor SRI şi SPP pe 2012. "Creşterea este foarte uşoară şi este legată în special de finalizarea unor lucrări de investiţii, SPP-ul are de finalizat un sediu, pentru că trebuie să plece din Senat. La SRI... nu ştiu dacă e bine să spun sau nu, cred că n-o să mă condamne. Am adoptat o nouă lege care spune că trebuie să ai însoţitor de bord pe avioane, care trebuie să fie plătit de SRI, de anul viitor intră o asemenea prevedere”, a explicat premierul.

"Sunt din aceştia care trebuie să asigure securitatea zborurilor (…) O parte din bani merg şi pe această componentă şi pe finalizarea unor proiecte de investiţii. Nu sunt cheltuieli de altă natură, aşa cum ar încerca unii sau alţii să spună. SRI a fost un serviciu care întotdeauna a fost extrem de prudent şi de riguros cu cheltuirea banului public. Dar au venit şi ne-au arătat 'domne', aveţi o lege impusă de lupta împotriva terorismului, ratificată şi de România, trebuie să se întâmple aceste lucruri'. Nu ştiu pe ce curse aeriene, ştiu ei, pentru securitatea pasagerilor, este un lucru benefic”, a mai spus Emil Boc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel