Baclava gigant, desertul pentru Cartea Recordurilor
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
O baclava gigant, demnă de Cartea Recordurilor, a fost preparată de un grup de cofetari din Turcia.

Un grup de cofetari din Turcia a preparat o baclava de dimensiuni impresionante, care cântăreşte peste jumătate de tonă, în încercarea de a doborât recordul mondial pentru cel mai mare astfel de desert, informează Reuters.

Baclavaua gigant a fost prezentată cu ocazia 'Gastronomy Summit' din Ankara, unde zeci de vizitatori au cerut vociferând câte o bucată din deliciosul preparat. Mehmet Kanbur, liderul grupului de 14 bucătari şi directorul lanţului turcesc de patiserie Mado, a spus că baclavaua cântăreşte 518 kilograme, de două ori mai mult faţă de recordul precedent, şi a fost realizată în şase luni.

Performanţa a fost confirmată de un oficial de la Guinness World Records, care a monitorizat evenimentul printr-o transmisiune video online, precizează agenţia de presă Anadolu. Baclavaua, a cărei origine este motiv de dispută între Turcia şi Grecia, conţine fistic proaspăt sau nuci şi glazură de miere deasupra unui foietaj pufos.

[citeste si]

Este, bineînţeles, realizarea Turciei, baclavaua Turciei, a spus Kanbur. După cum ştiţi, turcii mănâncă dulciuri din fragedă pruncie până la moarte...Vrem să spunem lumii întregi: mănâncă dulce, vorbeşte dulce, spune Kanbur. Acest record este un mesaj dulce către lume. Să nu vorbim despre conflicte, să vorbim despre dulciuri, a încheiat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel