SONDAJ - Amenzi cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei pentru primarii care desfiinţeză spaţiile verzi ca să facă parcări în spic. Esti de acord?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
lucrari1
lucrari1

Consilierii Capitalei au votat o hotărâre care interzice primarilor de sector să mai desfiinţeze alveolele din aliniamentele stradale pentru amenajarea parcărilor în spic.

Trotuarele nu vor mai putea fi micşorate pentru amenajarea parcărilor. În spaţiile de la marginea trotuarelor va trebui să se planteze arbori, gazon sau alt material dendrologic. Hotărârea a fost luată joi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi prevede sancţiuni cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei pentru desfiinţarea pastilelor verzi sau neântreţinerea lor prin plantarea de arbuşti sau alt tip de material dendrologic.

[poll id="50"]

Direcţia de Mediu propune plantarea de arbuştii de talie mică, nu vor depăşi jumătate de metru, sau vor fi târâtori.În vederea pregătirii pentru plante a alveolelor, administratorii legali, primăriile celor şase sectoare şi Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement, sunt obligaţi să inventarieze pastilele verzi, golurile din ele, să extragă rădăcinile şi să completeze alveolele cu pământ vegetal. După plantarea de material dendrologic rezistent la poluare, praf, secetă, căldură degajată de asfalt, acesta va fi întreţinut prin udat, fertilizat și toaletat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel