Alina Gorghiu, mesaj ferm pentru protestatari
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Senatorul liberal Alina Gorghiu a transmis, joi, un apel adresat acelora care vor să participe la protestele generate de modificările la Codul de Procedură Penală şi faţă de alianţa de la guvernare.

"ÎI invit pe toți care au nemulțumiri să participe, dar în același timp o spun foarte apăsat și cu toată responsabilitatea, că e nevoie de proteste civilizate, fără incidente", a declarat Alina Gorghiu, în conferința de presă susținută la Timișoara.

Membru în Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări din Senat, dar și în Comisia specială parlamentară condusă de Florin Iordache, Alina Gorghiu consideră că noile proteste au fost generate de recentele acțiuni ale PSD-ALDE în domeniul legislației.

"Apropierea momentului de pronunțare a sentinței în dosarul lui Liviu Dragnea, cel puțin la nivelul legislativului, a generat un comportament irațional din partea PSD – ALDE care nu mai ține cont de nimic și a dus practic la demolarea legislației pe justiție cu un singur scop, ca să-l aibă pe dl Dragnea în libertate. Acest comportament a dus la tensiuni sociale enorme și cred că ceea ce ați văzut ieri în Parlament și pe stradă a fost doar o mică parte din ceea ce va urma. După voturile date în ultimele zile în Parlament, Legea 304 în Senat, CPP în Camera Deputaților, am ajuns în situația în care nu doar opoziția, ci și societatea civilă este exasperată de faptul că legislația românească în materie penală este schimbată doar pentru dl Dragnea. (...)

(...) A fost o grabă jignitoare și față de cetățenii României, și față de instituțiile internaționale care să doresc să ne ajute în consolidarea statului de drept", a mai spus Alina Gorghiu.

Vezi si: Legi justiție. Comisia de la Veneția, SESIZATĂ. Gorghiu: AM REUȘIT!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel