Alina Gorghiu, despre OUG ce permite migrația primarilor: Este un viol al democrației
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, a comentat în termeni duri legiferarea migrației primarilor: "Este un viol al democrației".

"Este un viol al democraţiei. O spun la modul foarte serios şi am proprietatea termenilor şi mai ales a celor juridici. În 2006, toată clasa politică, printr-o consultare amplă, inclusiv cu PSD, a luat o decizie: să punem punct traseismului politic. Lucru salutat de toată lumea la momentul ăla. Au trecut 8 ani de zile de la momentul resetării scenei administraţiei din România şi nimeni nu a mai reuşit să facă un pas înapoi. Fără o dezbatere reală, fără să existe 24 de ore în atenţia opiniei publice, cu reacţie din partea societăţii civile, cu îngrijorări, în termeni diplomatici, din partea a două ambasade, cu reacţii din partea oficalilor din PE, Guvernul, azi, într-o perfectă netransparenţă, fără avizul AEP, ia această decizie", a declarat, joi la Realitatea TV, Alina Gorghiu.

Citește și OUG Dragnea: adevărata lovitură, dată în interiorul PSD

Purtătorul de cuvânt al PNL a adăugat că, potrivit informaţiilor sale, la ordonanţă continua să se lucreze după adoptarea ei în guvern. "Nu a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că încă se lucrează la ea, altă ilegalitate. Mai au ceva de rafinat la această ilegalitate", a explicat deputatul PNL.

OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel