Alimentele care ne dau o stare de bine. Dr. Ruxandra Pleşea ne spune ce să mâncăm în zilele proaste
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Medicul nutriţionist Ruxandra Pleşea a indicat alimentele care ne dau o stare de bine şi care ne pot ajuta să trecem peste zilele în care ne simţim secaţi de energie. 

”În primul rând, avem nevoie de vitamina C (pe care o vom lua din frunzele verzi, şi nu din fresh-urile de fructe), vitamina E (din uleiurile de bună calitate, germeni de grâu, nuci, seminţe), zinc (seminţe de dovleac crude, lactate, fructele de mare), seleniu (fructele de mare, nuci).

Avem nevoie şi de o bună floră intenstinală care se menţine dacă vom avea o dietă bogată în fibre (cereale integrale, legume, fructe, murături, kefir, parmezan). Un antioxidant benefic în lupta cu coronavirusul, quercitina, se găseşte în capere, mere, ceapă", a explicat medicul Ruxandra Pleşea la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel