Data publicării:

Alimentele care ne dau o stare de bine. Dr. Ruxandra Pleşea ne spune ce să mâncăm în zilele proaste

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Medicul nutriţionist Ruxandra Pleşea a indicat alimentele care ne dau o stare de bine şi care ne pot ajuta să trecem peste zilele în care ne simţim secaţi de energie. 

”În primul rând, avem nevoie de vitamina C (pe care o vom lua din frunzele verzi, şi nu din fresh-urile de fructe), vitamina E (din uleiurile de bună calitate, germeni de grâu, nuci, seminţe), zinc (seminţe de dovleac crude, lactate, fructele de mare), seleniu (fructele de mare, nuci).

Avem nevoie şi de o bună floră intenstinală care se menţine dacă vom avea o dietă bogată în fibre (cereale integrale, legume, fructe, murături, kefir, parmezan). Un antioxidant benefic în lupta cu coronavirusul, quercitina, se găseşte în capere, mere, ceapă", a explicat medicul Ruxandra Pleşea la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel