De ce sunt grecii cei mai grași din Europa. Dr. Doru Negru (Sanador): Pe locul trei sunt românii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Clinic Sanador, a explicat de ce grecii sunt cei mai grași din Europa, urmați de sârbi și români.

"Francezii şi spaniolii - populaţie asemănătoare. Beau la fel, fumează la fel. Spaniolii mănâncă sănătos, aşa cum trebuie, cum scrie la carte - dieta mediteraneană, ulei de măsline, peste, fructe de mare. O minunăţie! Tot ce scrie la aşa nu în dietetică mănâncă francezii - prăjeli, untura, grăsimi. Nici francezii, nici spaniolii nu sunt graşi populaţional. Şi unii, şi alţii au colesterolul în limite normale au cea mai mică morbi-mortalitatea cardiovasculară. Unii mănâncă bine şi alţii nu.

Spaniolii şi grecii - populaţie asemănătoare. Mănâncă foarte bine, aşa cum scrie la carte - dieta mediteraneană: ulei de măsline, pește, sănătate curată! Fumează la fel, spaniolii beau mai mult decât grecii. Grecii sunt cei mai graşi din Europa. Pe locul doi sunt sârbii, pe locul trei sunt romanii. Au morbi-mortalitate cardiovasculară cât casa. De ce? Că mănâncă bine!

Francezii şi spaniolii, că au fost imperii, la ei mâncarea nu a fost o problemă. Ei mănâncă de drag, dar mănâncă puţin. Grecii, sârbii, românii au fost săraci. Boier e ăla care şade şi face mațul bârnă. Aici este toată povestea: cât, nu ce! Acest cât este îngrozitor", a spus medicul Doru Negru.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel