ALEGERI SUA. Georgia va proceda la renumărarea manuală a tuturor buletinelor de vot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Statul american Georgia va proceda la renumărarea manuală a tuturor buletinelor de vot de la alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, dat fiind că diferenţa între candidatul democrat Joe Biden şi preşedintele în funcţie, republicanul Donald Trump, a fost de doar 14.111 voturi, a anunţat miercuri cea mai înaltă oficialitate electorală a acestui stat, transmit Reuters şi dpa.

„Matematic, trebuie operată o renumărare completă, manuală, a tuturor (buletinelor) în fiecare comitat pentru că diferenţa este atât de mică. Aceasta va ajuta la construirea încrederii, a declarat secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, într-o conferinţă de presă.

„Vrem să începem această renumărare înainte de sfârşitul săptămânii', a adăugat el.

Raffensperger a menţionat că în Georgia au fost exprimate în jur de 5 milioane de voturi. 'Această competiţie are semnificaţie naţională, importanţă naţională, înţelegem acest lucru', a adăugat el.

Biden nu are nevoie de voturile electorale din Georgia pentru a câştiga aceste alegeri. El a depăşit pragul necesar de 270 de voturi electorale prin victoria anunţată de mass-media sâmbătă dimineaţa în Pennsylvania. Rezultatul din Georgia ar putea câştiga în importanţă dacă şi în alte state ar avea loc o răsturnare de scor, ceea ce este foarte puţin probabil. Raffensperger a mai spus că va investiga toate acuzaţiile de fraudă electorală, deşi nu a semnalat că ar exista dovezi despre nereguli pe scară largă, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel