ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Mișcări de amploare pentru divizare. Susținătorii LGBT ies în stradă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Suntem în campanie electorală, iar divizarea românilor în funcție de alegerile personale de viață, susținută de politicieni, împarte electoratul. 

Vă amintim în acest context de inițiativa legislativă cetățenească, semnată de trei milioane de români. Ei vor modificarea Constituției astfel încât familia să fie definită ca formată din bărbat și femeie. Mișcarea este una împotriva căsătoriilor între persoane de același sex. Inițiativa a ajuns în Parlament, dar este blocată de campania electorală, deși cei care au lansat-o ar fi vrut referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare, 11 decembrie. În Sibiu, pe sediul PNL, stăteau până de curând două afișe: unul cu președinte Klaus Iohannis, unul al Coaliției pentru Familie. Cu toate acestea, Alina Gorghiu afirmă că PNL susține și minoritățile. 

[citeste si]

Între timp, cei care susțin căsătoriile între persoanele de același sex reacționează și ies în stradă, în 19 noiembrie. 

”Ai tot auzit în ultima vreme despre Coaliţia pentru Familie şi despre încercarea lor de a modifica Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Pe diverse canale, reprezentanţii acestora îţi vorbesc despre "familie tradiţională", "valori strămoşeşti" sau credinţă.

Politicienii li s-au alăturat cu voioşie.

În ce societate ne dorim să trăim, una în care diferite grupuri sunt marginalizate şi demonizate, sau într-o societate deschisă, în care ne respectăm reciproc şi ne preţuim ca cetăţeni egali în faţa legii?

Pe 19 noiembrie, vino alături de noi în Piața Romană (colț cu str. Căderea Bastiliei) pentru a spune răspicat #SusținLGBT și a transmite un semnal politicienilor care se află săptămânile acestea în campanie electorală, că drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserică este un principiu constituţional de bază. Politicienii au datoria să asculte toate grupurile din societate şi să îi reprezinte pe toţi cetăţenii aşa cum se cuvine.

Indiferent dacă eşti sau nu ataşată cauzei LGBT, te aşteptăm alături de noi pentru că atunci când drepturile unor cetăţeni sunt puse sub semnul îndoielii, drepturile fiecăruia dintre noi sunt în pericol. Astăzi e vorba despre comunitatea LGBT, însă la fel de bine mâine poate fi despre drepturile reproductive ale femeilor, despre divorţ, modificarea legislaţiei penale sau a sistemului de taxare. #SusținLGBT”, este unul dintre anunțurile de pe Facebook. 

Aceste teme sunt de natură de activare a temelor divizatoare, care polarizează votul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel