Actriță hărțuită. Despăgubiri de 10 milioane de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Post de televiziune
Post de televiziune
Postul de televiziune american CBS a plătit despăgubiri de 9,5 milioane de dolari actriţei Eliza Dushku, concediată din distribuţia serialului "Bull" după ce s-a plâns producătorilor show-ului că a fost hărţuită verbal de actorul principal din această producţie TV, informează AFP.

Într-o declaraţie transmisă vineri jurnaliştilor de la AFP, postul CBS a confirmat existenţa unui acord încheiat între părţi, dezvăluit iniţial de cotidianul The New York Times, care nu a precizat valoarea despăgubirilor, ce a fost însă anunţată de mai multe companii mass-media americane.

Aluzii la aspectul fizic al actriţei Eliza Dushku


În 2017, protagonistul serialului, Michael Weatherly, a făcut - în faţa membrilor echipei de producţie - mai multe remarci şi glume deplasate, care conţineau aluzii la aspectul fizic al actriţei Eliza Dushku sau aveau conotaţii sexuale, potrivit unei anchete interne a postului CBS, menţionată în articolul publicat de acelaşi cotidian newyorkez.

De altfel, actorul a recunoscut cele mai multe dintre acele glume, dând însă asigurări că nu a fost vorba niciodată despre avansuri sexuale.

VEZI ȘI Alina Pușcaș, cu lacrimi în ochi: "Copiii mei au mers să îmbrățișeze televizorul"

Eliza Dushku a anunţat echipa de producţie în legătură cu disconfortul resimţit în urma acelor afirmaţii repetate, apoi a discutat direct cu Michael Weatherly, pentru ca situaţia de pe platourile de filmare să nu degenereze.

Câteva zile mai târziu, actriţa a aflat că a fost eliminată din scenariul serialului, în contextul în care producătorii show-ului i-au spus că intenţionau ca personajul ei să devină unul recurent în această producţie de televiziune.

După ce a analizat posibilitatea de a da în judecată postul CBS, Eliza Dushku, în vârstă de 37 de ani, a recurs la o procedură de mediere, care s-a încheiat prin semnarea unui acord între părţi. Despăgubirile de 9,5 milioane de dolari corespund sumei pe care artista ar fi încasat-o dacă ar fi finalizat filmările prevăzute în contractul ei.

Regret durerea pe care am putut să i-o provoc Elizei


Într-o declaraţie transmisă cotidianului The New York Times, actorul Michael Weatherly, care a jucat timp de 13 sezoane în serialul "NCIS", s-a declarat "dezolat" de acest incident. "Regret durerea pe care am putut să i-o provoc Elizei", a spus starul american.

Nicio sancţiune împotriva actorului american


Totuşi, nicio sancţiune nu a fost luată împotriva actorului american, interpretul personajului Jason Bull, un psiholog care îi sfătuieşte pe avocaţi în timpul proceselor. Serialul "Bull" a fost lansat în anul 2016.

"Acuzaţiile domnişoarei Dushku arată că, în pofida angajamentului nostru de a crea un mediu de lucru sigur, deschis pentru toţi şi respectuos faţă de toţi, munca noastră este departe de a se fi încheiat", precizează CBS într-un comunicat.

La începutul lunii septembrie, CEO-ul postului CBS, Leslie Moonves, a fost concediat după o serie de mărturii, publicate în revista The New Yorker, ale unor femei care îl acuzau de hărţuire şi agresiuni sexuale.

CITEȘTE ȘI Jurnalul sublocotenentului Marinescu, ecranizat. Mihaela Rădescu: Suficient material

Jurnaliştii de la The New Yorker au afirmat, pe baza acelor mărturii, că în cadrul postului CBS există o cultură care favorizează hărţuirea, citând în special cazul prezentatorului vedetă Charlie Rose, concediat în noiembrie 2017 după ce opt femei l-au acuzat de hărţuire şi atingeri fizice inadecvate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel