A murit jurnalista Eugenia Grosu-Popescu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
grosu
grosu

Jurnalista și profesoara de radio, Eugenia Grosu-Popescu, a murit sâmbătă, la 76 de ani, anunţă romania-actualitati.ro. Eugenia Grosu-Popescu, născută pe 24 octombrie 1936, a creat şi realizat numeroase emisiuni medicale şi educaţionale la Radio România.

În perioada 1990-1996, Eugenia Grosu-Popescu a fost redactor-şef adjunct la redacţia ştiinţă a Radiodifuziunii Române. De asemenea, a fost preşedinte fondator al Asociaţiei "Mesagerii sănătăţii", premiată de ONU, dar şi co-fondator şi preşedinte al Uniunii Naţionale a Creatorilor de Radio.

A creat şi realizat nenumărate emisiuni medicale şi educaţionale la Radio România ( Sfatul medicului – Radio România Actualităţi. Revista medicală şi Ochiul interior la Radio România Cultural).

 În 1968 a fost premiată în Japonia pentru producţia „Inima, cel mai puternic motor”, având o carieră de peste 50 de ani în deomeniul presei scrise şi vorbite.

După 1990, Eugenia Grosu-Popescu a fost profesoară de radio la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti, dar şi la Facultatea de Jurnalism de la Universitatea Spiru Haret. De asmenea, a avut colaborări de lungă durată cu revistele Viaţa medicală şi Revista Radio. Eugenia Grosu-Popescu a publicat mai multe volume de specialitate, ultimul, "Pe cine numim EU? În căutarea sinelui pierdut", fiind lansat pe 15 august 2013.

Eugenia Grosu-Popescu a fost recompensată de statul român cu Meritul cultural în rang de cavaler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel