Zece obiecte din bucătărie de care trebuie să scapi imediat
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Zece obiecte din bucătărie de care trebuie să scapi imediat. Sursa - Pexels
Zece obiecte din bucătărie de care trebuie să scapi imediat. Sursa - Pexels
Nu toate obiectele din bucătărie sunt utile. Dimpotrivă, pe unele nici nu le mai folosești de luni sau ani. De aceea ar trebui să scapi cât mai repede de ele.

Iată zece obiecte de care, dacă te gândești bine, ar trebui să scapi cât mai repede.

Oale și tigăi deteriorate și nefuncționale. Mânere rupte, pete de rugină, învelișul de protecție zgâriat. Îți sună cunoscut? Dacă oalele și tigăile din bucătăria ta au asemenea defecte, atunci este timpul să scapi de ele.

Cuțite tocite. Dacă cuțitul nu mai taie și trebuie să-l ascuți în fiecare zi, ar fi bine să-l înlocuiești. Chiar dacă cuțitul este ascuțit zilnic și tot rămâne tocit, înseamnă că este fabricat din materiale de  calitate proastă. În această situație, cuțitul trebuie aruncat.

Ușa cuptorului este murdară de grăsime? Cu trucurile bunicii va fi ca nouă

Recipiente uzate din plastic. Aceste recipiente din plastic pentru depozitarea alimentelor nu sunt veșnice. Mai devreme sau mai târziu, încep să-și schimbe culoarea, să se păteze, devin opace și îți sugerează că este timpul să le arunci.

Farfurii ciobite. Fisurile sunt primul și cel mai sigur semn că farfuriile trebuie aruncate în coșul de gunoi. Desigur, nu vorbim despre farfurii care sunt deosebit de scumpe pentru tine. Amintirile sunt neprețuite, dar vesela spartă -  nu.

Patru obiecte din casă nu trebuie curățate niciodată cu bicarbonat de sodiu. Iată care sunt acestea

Bucăți de staniol. Resturile de staniol nu pot folosite la nimic în bucătărie. De ce le mai păstrezi? Aruncă-le fără niciun regret. Oricând poți cumpăra o rolă nouă de staniol.

Forme pentru fursecuri, care au ruginit. Aceste obiecte nu mai pot fi folosite, deoarece brioșele și fursecurile tale vor fi distruse de urmele de rugină. Cumpără forme noi și gătește deserturi delicioase.

Dopuri de plută. Nu vei ajunge niciodată să le reciclezi. Câteva dopuri de plută nu-i vor ajunge să creezi ceva original și, în plus, nici timp liber nu prea ai. De ce le mai păstrezi? Aruncă-le și vei câștiga mai mult spațiu în dulap.

Tăiați aluatul în fâșii subțiri și chiflele cu mac sunt gata de pus în cuptor. Toată lumea le va adora

Linguri de lemn înnegrite. Lingurile de lemn, pe care le folosești, s-au ars sau au mucegăit? Indiferent de motivul înnegririi, investiția într-o lingură de lemn nouă nu este atât de mare. 

Pungi de plastic de la cumpărături. Folosește-le pentru găleata de gunoi și aruncă-le fără regret. 

Produse expirate. Nu ești suficient de bogat pentru a mânca alimente expirate. Câteva zile de spitalizare, medicamentele și regimul alimentar special costă. Nu ar fi mai bine să fii atent la termenul de valabilitate al produselor înainte să le consumi?

 

 

BONUS. Spălați prosoapele de bucătărie așa cum o fac gospodinele coreene: metoda care nu dă greș

 

Prosoapele de bucătărie se murdăresc foarte repede. Abia le-ai spălat, iar pe ele au apărut din nou pete. Cel mai neplăcut este că aceste pete se curăță cu mare dificultate.

Unele gospodine nici măcar nu mai spală deloc prosoapele, ci pur și simplu le aruncă. Altele consideră o asemenea extravaganță inacceptabilă. de aceea își petrec timpul spălând prosoapele. 

Acum puteți folosi o metodă care vă permite să curățați prosoapele de bucătărie și, în același timp, să depuneți un efort minim. Metoda este foarte eficientă și veți folosi ingrediente disponibile în cămară.  

Miros de mucegai în dulap? Pune aceasta plantă pe rafturi și hainele tale vor fi mereu parfumate

Iată ingredientele de care aveți nevoie: sare, bicarbonat de sodiu și săpun lichid de rufe. Într-o oală adăugați apă, o lingură de sare, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o jumătate de lingură de săpun lichid. Se amestecă totul bine și se scufundă prosoapele în această compoziție.

Vasul cu apă și prosoape trebuie pus pe foc. Aduceți totul la fierbere, apoi întoarceți prosoapele și  stingeți aragazul. Lăsați prosoapele în soluție până se răcesc complet. După ce prosoapele s-au răcit, trebuie să le spălați în mod obișnuit.

Important: Nu fierbeți prosoapele. Doar aduceți apa la fiert și opriți-o. Amestecul va funcționa de la sine până când apa se va răci. Și datorită faptului că produsul include sare, prosoapele colorate vor deveni mai strălucitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel