Data actualizării:
Data publicării:

Virgil Musta, informație pentru TOȚI. Ar putea SALVA bolnavii COVID. CE ne arată că boala devine SEVERĂ

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Virgil Musta
Virgil Musta

Virgil Musta, şeful Secției de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului "Dr. Victor Babeş" Timişoara, a făcut noi precizări despre evoluția pandemiei de COVID-19 în România. 

Medicul susține că o zi de spitalizare a pacienţilor care sunt testaţi pozitiv cu COVID-19 le poate salva viaţa și pacienților li se administrează imediat tratamente personalizate împotriva bolii, fără de care maladia poate evolua rapid spre forme severe.

Virgil Musta, a menţionat că potrivit noilor reglementări legale, orice persoană depistată ca fiind infectată cu noul coronavirus are obligaţia să se interneze minim 24 de ore în spital pentru evaluare, perioadă în care i se fac o serie de analize care arată intensitatea sindromului inflamator şi a tulburărilor de coagulare, acestea fiind principalele mecanisme patogenice ce intervin în COVID-19. În cazul în care analizele sunt în parametrii normali, la solicitare, pacienţii pot merge acasă, în autoizolare.

Pericolul COVID-19. De la asimptomatic, la forme severe

"Am avut pacienţi care se simţeau bine, nu aveau simptome de COVID-19 sau erau uşor simptomatici şi au ales să plece acasă. După patru - cinci zile, s-au decompensat rapid şi, din păcate, au ajuns în Secţia de Terapie Intensivă", a declarat, miercuri, Virgil Musta, într-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit acestuia, elementele care arată că boala poate evolua spre o formă severă sunt limfopenia, creşterea proteinei C reactivă, a feritinei, a lactatului şi a D-Dimerilor.

"Evaluarea făcută pacienţilor simptomatici ne-a permis încadrarea mai exactă într-o formă clinică a bolii, astfel încât terapia să fie personalizată pe forma ei şi pe patogenia existentă şi nu pe boală. Acest lucru ne-a făcut să obţinem rezultate bune în tratamentul pacienţilor cu COVID-19. Mai mult, tratamentele pot fi administrate doar în anumite ferestre de timp. Dacă le depăşim, tratamentul nu mai este la fel de eficient. Cu alte cuvinte, este necesară o evaluare precoce şi administrarea rapidă a unui tratament personalizat", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel