Vier Pfoten acuză autoritățile că au interese financiare în cazul eutanasierii câinilor fără stăpân
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
caini
caini

Fundația pentru protecția animalelor Vier Pfoten acuză Comisia de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibrului Ecologic că are interese financiare în cazul eutanasierii câinlor fără stăpân și că defapt nu se dorește rezolvarea problemei.

”Într-o ședință cu ușile închise, Comisia de Administrație Publică, Amenajarea Teritoriului și Echilibrului Ecologic a votat marți 6 aprilie propunerea legislativă PL 912 referitoare la gestionarea a câinilor fără stăpân. Așa-zisa ”getionare” a patrupezilor comunitari va fi lăsată la latitudinea consiliilor locale, care vor putea alege uciderea în masă”, susține organizația într-un comunicat de presă.

De asemnea, Vier Pfoten acuză autoritățile că au chemat ONG-urile la discuții, după ce decizia a fost luată.

”Trebuie menționat că deși PL 912 a fost întors din Plen pentru o reală consultare cu reprezentanții organizațiilor de protecție a animalelor, acest lucru nu s-a întâmplat: ONG-urile au fost invitate abia miercuri, 30 martie, pentru a-și expune punctele de vedere, dar decizia comisiei fusese deja luată.”

Totodată organizația spune că eutanasierea maidanezilor nu rezolvă problema, deoarece în timp ce unii câini sunt omorâți, alții se înmulțesc.

”Uciderea în masă și-a dovedit îneficiența la nivel mondial. În timp ce o parte din câini sunt uciși / adăpostiți, cei rămași pe străzi se vor înmulți în doar câteva luni (o femelă fată de doua ori pe an). De aceea recomandările internaționale vizează sterilizarea și returnarea câinilor agreați de comunitate: acești câini nu se mai pot înmulți, în schimb ei vor proteja teritoriul de instalarea de noi câini fertili.”

Nouă milioane de euro au fost cheltuiți în 10 ani pentru eutanasiera câinilor.Organizația acuză autoritățile că nu vor să rezolve problema câinilor fără stăpân.

”Timp de 10 ani, în România gestionarea câinilor fără stăpân s-a realizat prin ucidere în masă. De-a lungul celor 10 ani, numai în București au fost uciși zeci de mii de câini, utilizându-se în acest scop un buget de 9 milioane euro, conform comunicatelor oficiale ASA. Însăși acest raport atesta că uciderea în masă nu poate elimina câinii de pe stradă.”, mai susține Vier Pfoten

”În ciuda tuturor informațiilor prezentate de specialiștii în gestionarea populației canine, majoritatea reprezentanților Comisiei de Administrație Publică, Amenajarea Teritoriului și Echilibrului Ecologic au decis să ignore evidența, adevărul, logica și bunul simț.

”În acest context nu avem altă concluzie decât că aceștia nu doresc în fapt să rezolve problema câinilor de pe stradă comunitari și să pună pe primul plan binele cetățenilor, doar pentru că eutanasia în masă este o modalitate facilă și imposibil de controlat pentru deturnarea fondurilor publice. Toate dovezile atestă că în cadrul serviciilor publice de gestionare a câinilor fără stăpân nu se respectă condițiile minime de bunăstare a animalelor și nici procedurile legale de eutanasie. Este evident că toate fondurile sustrase în urmă declarațiilor false (cantități de hrană, produse farmaceutice, incinerarea cadavrelor, etc) ajung în buzunarele autorităților și persoanelor implicate”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel