VIDEO - Protest anti-restricții în plin val 4 al pandemiei, în Suceava
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Protest anti-restricții în plin val 4 al pandemiei, în Suceava / Foto: Captură video News Bucovina
Protest anti-restricții în plin val 4 al pandemiei, în Suceava / Foto: Captură video News Bucovina
Zeci de oameni au protestat împotriva restricțiilor în județul Suceava.

A fost protest cu zeci de oameni la Rădăuți față de restricțiile impuse de autorități în plin val patru al pandemiei. Oamenii sunt nemulțumiți de ceea ce numesc „obligativitatea" vaccinării, de faptul că trebuie să poarte mască de protecție și să dețină un certificat verde, scrie Realitatea.net. Marșul manifestanților a fost supravegheat de forțele de ordine, prezente în număr foarte mare. 

Oamenii au ieșit în stradă în urma unei mobilizări prin intermediul rețelelor sociale. Echipajele de jandarmi au înconjurat coloana de protestatari și au însoțit-o pe întregul traseu. Odată cu revenirea la restricțiile impuse de numărul mare de infectări, manifestații de acest gen au avut loc în mai multe orașe din țară. 

Proteste masive în Italia, faţă de obligativitatea certificatului sanitar la TOATE locurile de muncă

În timp ce la noi sunt proteste mici, cu câteva zeci de oameni, în Italia au ieșit în stradă mii. Mai multe mii de persoane au defilat sâmbătă în centrul Romei pentru a protesta faţă de obligaţia certificatului sanitar în toate locurile de muncă începând de la 15 octombrie, transmite Agerpres, citând AFP.

Introdus în luna august pentru muzee, evenimente sportive şi servirea mesei în interiorul restaurantelor, permisul sanitar poate fi un certificat de vaccinare, o dovadă a recuperării după contractarea COVID-19 ori un test negativ. În urmă cu peste trei săptămâni, premierul italian Mario Draghi a anunţat extinderea sa din 15 octombrie la toate locurile de muncă, pasibilă de o suspendare a salariului pentru angajaţii care refuză să se supună. Era deja obligatoriu pentru tot personalul medical şi didactic.

"Am fost suspendaţi amândoi acum două luni", au povestit pentru AFP Cosimo şi Morena, în vârstă de 40 de ani, ambii infirmieri. Cuplul are probleme imune şi alergice şi a fost scutit de obligaţia de vaccinare de către medicul de familie, a dat asigurări Cosimo, dar au fost suspendaţi de la muncă, fără salariu.

Manifestaţia, la care au participat şi membri ai unor grupări de extremă-dreaptă, a fost marcată de câteva altercaţii cu poliţia, forțele de ordine folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel