Victor Ciutacu, ironie maximă la adresa unui ministru tehnocrat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat că îl retrage pe George Călin de la conducerea Operei Naţionale Bucureşti, iar în zilele următoare va face o nouă numire, aceasta fiind cea de-a patra într-un interval de câteva zile. La aflarea acestei informații, Victor Ciutacu a comentat ironic pe pagina sa de Facebook.

"De când l-au pus, mititelul promitea. Ăsta e singurul om din lume capabil să pună directori la Operă mai mulți decât candidați ai PNL la Capitală.", a scris Ciutacu pe pagina sa de socializare.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a schimbat pentru a treia oară directorul Operei de la București, precizând, pe contul lui de Facebook, că cea mai recentă alegere a sa, George Călin, "nu-și poate exercita funcția", având în vedere protestele angajaților.

Totul a început pe 4 aprilie, atunci când ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, l-a schimbat pe directorul interimar George Călin, numindu-l în locul său pe dirijorul Tiberiu Soare, tot interimar.

Decizia a generat un întreg scandal, balerinul Johann Kobborg anunțând că demisionează de la Operă. Pe fondul protestelor artiştilor de la ONB, împărţiţi în două tabere: pro-Johan Kobborg şi pro-Tiberiu Soare, ministrul Culturii l-a numit pe Vlad Conta la conducerea Operei, cu Tiberiu Soare adjunct.

Cum situația nu s-a detensionat, după o noua tură de negocieri, ministrul a anunțat, miercuri, reinstalarea ca director interimar, timp de trei luni, a lui George Călin. Doar că, azi, în urma protestelor artiştilor, susţinători ai lui Tiberiu Soare şi a lui Vlad Conta, ministrul Culturii revine asupra deciziei sale și anunță că în zilele următoare va face o nouă numire la conducerea Operei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel