Data publicării:

Valul 5 în România? Valeriu Gheorghiță vorbește despre o nouă tulpină

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto Facebook / Valeriu Gheorghiță
Foto Facebook / Valeriu Gheorghiță
Perioada sezonului rece este favorabilă răspândirii SARS-CoV-2, tocmai de aceea este important să ne vaccinăm, a transmis coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă va veni și valul 5 al pandemiei, Valeriu Gheorghiță a oferit următorul răspuns: „În Marea Britanie este o tendință de creștere a numărului de cazuri și nu vreau să uităm că suntem în plin sezon rece. Iarna se apropie și oamenii vor sta din ce în ce mai mult în spații închise, vor interacționa din ce în ce mai mult, aerisirea încăperilor se va face mai puțin, iar riscul de infectare evident că va crește, deci nu suntem sub nicio formă într-o perioadă care din punct de vedere al condițiilor epidemiologice să fie în favoarea noastră, ci dimpotrivă!”

„Nu cred că mai putem să ne permitem să repetăm la nesfârșit aceste valuri de îmbolnăviri, pentru că nu este exclus ca, în perioada lunilor viitoare, să se genereze o nouă variantă virală, care să se asocieze - și vedem că de obicei au fost asociate - cu o creștere a transmisibilității, care să fie mai contagioasă și care poate să fie asociată și cu scăderea protecției imunității care se obține după vaccinare. Deci, noi trebuie să preîntâmpinăm aceste lucruri”, a spus, la Digi 24, Valeriu Gheorghiță.

Tocmai de aceea, campania de vaccinare trebuie să continue cu un ritm cât mai ridicat, pentru că vaccinarea este cea care ne va asigura o stabilitate epidemiologică nu doar pentru momentul actual, ci pentru lunile următoare, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

 

Rata de infectare în București coboară sub 14 la mie, pentru prima dată din 10 octombrie

 

Rata de infectare în București coboară sub 14 la mia de locuitori, pentru prima dată din 10 octombrie.

În 10 octombrie, rata de infectare era de 13,6 în Capitală, iar de atunci a continuat să crească.

Cea mai mare incidență s-a înregistrat pe 22 octombrie, când a fost 16,54 la mie.

Maratonul vaccinării în București. Peste 17.000 de persoane s-au imunizat în weekend

Peste 17.000 de persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19 în ultimele trei zile în București. Cei mai mulți au ales vaccinarea la Romexpo.

Începând de vineri dimineață până duminică seara, în centrele implicate în maratonul de weekend din Capitală s-au vaccinat 17.192 de persoane.

Cei mai mulți au ales vaccinarea la Romexpo - 3.519, apoi Palatul Copiilor - 3.500, Circul Metropolitan - 2.205 și Cora Pantelimon - 2.104.

Urmează Lunca Cernei - 1.771, Park Lake - 1.650, Sf. Andrei - 1.547 și Mall Vitan - 896.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel