Vaccinarea obligatorie în România, după decizia CEDO? Valeriu Gheorghiță, răspuns
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 08 apr, 16:32
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit despre vaccinarea obligatorie în România.

În contextul în care CEDO a anunțat că vaccinarea obligatorie ar putea fi necesară într-o societate democratică, Valeriu Gheorghiță a fost întrebat dacă se ia în calcul o astfel de decizie în România.

"Nu este cazul de acest lucru. Nici nu a fost pus în discuție acest aspect vreodată.

În România, vaccinarea este gratuită, este voluntară și se face cu vaccinuri autorizate de EMA", a declarat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinare cu AstraZeneca în România. Valeriu Gheorghiță: ”S-a decis că se continuă”. Variantele anunțate de Guvern

De unde vine decizia CEDO

Vaccinarea obligatorie este 'necesară într-o societate democratică', consideră Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sesizată de părinţii unor copii cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniţă în Republica Cehă pentru că nu erau vaccinaţi, transmite AFP, citând o hotărâre a Marii Camere publicată joi.

'Această decizie vine să întărească posibilitatea unei obligaţii de vaccinare în condiţiile pandemiei actuale de COVID-19', a comentat pentru France Presse Nicolas Hervieu, jurist specialist al CEDO, subliniind 'marja de apreciere lăsată de Curte statelor în politica lor de vaccinare'.

CEDO: Vaccinarea obligatorie este 'necesară într-o societate democratică'

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro