Vaccin Covid-19. Toți italienii vor primi doze booster din luna ianuarie
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Wilfried Pohnke de la Pixabay
Imagine de Wilfried Pohnke de la Pixabay
Toți italienii vor primi doze booster ale vaccinurilor anti-COVID-19 începând cu luna ianuarie, a anunţat marţi adjunctul ministrului sănătăţii, Pierpaolo Sileri.

Doze de supra-rapel ("booster") ale vaccinurilor anti-COVID-19 vor fi oferite tuturor locuitorilor din Italia începând din luna ianuarie, a anunţat marţi adjunctul ministrului Sănătăţii din această ţară, Pierpaolo Sileri, citat de AFP.

"Foarte probabil, cea de-a treia doză va fi necesară pentru noi toţi", a declarat oficialul italian pentru postul Radio Capital.

În prezent, a treia doză este rezervată în Italia pacienţilor cu patologii grave, persoanelor de peste 60 de ani şi angajaţilor din sănătate. "Este probabil ca cea de-a treia doză să urmeze pentru toţi italienii începând din ianuarie", a anunţat Pierpaolo Sileri.

Italia a înregistrat aproape 132.000 de decese asociate COVID-19 din februarie 2020.

Până în prezent, aproximativ 44,5 milioane de rezidenţi italieni, reprezentând 82,3% din populaţia de peste 12 ani, au fost vaccinaţi cu schemă completă, iar 1,1 milioane de italieni au primit deja şi doza a treia.

Pentru a limita numărul infectărilor şi a-i convinge pe italieni să se vaccineze, guvernul condus de Mario Draghi a implementat un paşaport sanitar, care a devenit obligatoriu pentru toţi angajaţii.

Paşaportul sanitar este acordat persoanelor vaccinate anti-COVID-19, persoanelor vindecate recent de această maladie şi celor care prezintă un test cu rezultat negativ, al cărui cost este plătit de acum de către angajaţi, transmite Agerpres. 

VEZI ȘI: Românii, cu drapelul la manifestațiile din Italia. Bologan: Când merg la cineva în casă, din bun simț nu mă apuc să-i arunc cu vopsea pe pereți

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a condamnat gestul unor români, miercuri, în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţii mediului asociativ şi ai presei de limbă română din Italia. Românii au purtat drapelul la manifestaţiile anti-Certificat verde din Peninsulă.  "Când merg la cineva în casă, din bun simţ nu mă apuc să-i arunc cu vopsea pe pereţi", a spus, printre altele, Bologan. 

George Bologan a atras atenția, în discursul său, asupra pericolului cauzat de răspândirea teoriilor conspiraționiste, a mesajelor false și știrilor nefondate și neverificate cu privire la vaccinul Covid-19. 

"Dacă nu aș fi cetățean italian, aș avea rețineri pentru a protesta"

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel