Data publicării:
Cele mai sănătoase tipuri de sare pentru gătit. La ce trebuie să fii atent
Află care sunt cele mai sănătoase tipuri de sare.
Sarea este un mineral esențial și joacă un rol important în funcționarea organismului, potrivit lui Jennifer Weis, nutriționistă. „Electroliții sunt esențiali pentru o hidratare corectă, contracția mușchilor (inclusiv a inimii) și echilibrul pH-ului în sânge”, explică ea. Moderația este cheia unui stil de viață sănătos, iar sarea nu face excepție.
Cum să alegi cea mai potrivită sare pentru tine
Sarea este un mineral extras din oceane, lacuri sărate și din mari depozite de roci formate din clorură de sodiu, cunoscută și sub numele de sare. Minele de sare există în multe țări din lume și extrag sare - sau sare de masă - așa cum o știm noi. Originea, procesarea și forma cristalelor de sare joacă un rol important în sarea care ajunge pe masa ta.
Cea mai sănătoasă opțiune depinde de preferințele tale personale, cum ar fi textura dorită, un anumit tip de sare pentru un aliment specific sau dacă vrei să reduci aportul de sodiu. În astfel de cazuri, este util să discuți cu medicul tău.
Oamenii caută alternative la sarea obișnuită pentru a-și gestiona mai bine sănătatea și pentru a-și satisface preferințele gustative, spune Jennifer Weis. Adulții au nevoie, de obicei, de aproximativ 2300 de miligrame de sodiu pe zi (aproximativ 1 linguriță de sare de masă), conform Ghidului dietetic pentru americani. Unii pot dori să reducă consumul de sodiu și/sau să crească aportul de micronutrienți din alte elemente, achiziționând diverse tipuri de sare, inclusiv sare iodată, adaugă Weis.
Ține cont de diferențele minore dintre tipurile de sare, cum ar fi mărimea fulgilor sau textura, care pot influența rețetele. De asemenea, există variații de gust, datorate dimensiunii cristalelor și aditivilor sau ingredientelor.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jcomp
Cele mai sănătoase 3 tipuri de sare pentru gătit
Nu există o sare potrivită pentru toată lumea, așa că depinde de tine să alegi, luând în considerare avantajele și dezavantajele în funcție de nevoile tale de sănătate. Dacă ai nevoie de un punct de plecare, iată cele mai sănătoase trei tipuri de sare.
Sare de mare
Sarea de mare este procesată mai puțin decât sarea iodată și păstrează minerale suplimentare. Sarea de mare grunjoasă conține aproximativ 1560 miligrame de sodiu per linguriță și poate avea, de asemenea, urme de potasiu, fier și zinc, explică Jennifer Weis.
Sare de Himalaya
O altă alternativă sănătoasă este sarea de Himalaya. Cristalele sunt mai mari, astfel încât nu vei avea nevoie de o cantitate atât de mare pentru a da gust mâncării. Jennifer Weis explică faptul că aceasta conține mai mult calciu, potasiu, magneziu și fier (în cantități mici) și mai puțin sodiu decât sarea de masă. Conținutul de sodiu din sarea de Himalaya este de aproximativ 2200 miligrame per linguriță.
Sare kosher
Fiind un tip de sare de mare, sarea kosher este mai grunjoasă decât sarea iodată, ceea ce o face o alternativă ideală pentru gătit și condimentarea cărnii. Sarea kosher grunjoasă conține aproximativ 1240 miligrame de sodiu per linguriță, similar cu sarea de masă, dar are un scop mai practic. În funcție de preferințele tale personale și de restricțiile alimentare, aceste tipuri de sare pot fi cele mai potrivite alternative la sarea de masă obișnuită, potrivit Realsimple.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News