Vaccin COVID-19. Nelu Tătaru: "Trebuie să ne așteptăm la o evoluție"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății,  a vorbit despre vaccinul împotriva noului coronavirus, dar și despre tratament. 

"Într-adevăr, vaccinul se poate concepe în 12 - 18 luni, cu tot cu perioada de testări. Și la nivelul Statelor Unite, dar și la nivelul Agenției Europene a Medicamentului s-a discutat încă de acum o lună de posibilitate obținerii unui vaccin. Nu în lunile următoare, dar el este în dezvoltare tocmai pentru a avea pe perioadele următoare. Ținând cont că este o pandemie trebuie să ne așteptăm la o evoluție sezonieră a acestui coronavirus, la efecte mult mai mici având în vedere că dezvoltăm anticorpi și imunitate în această perioadă. Pentru a face vaccinul, necesită un timp, atât ca manoperă, ca și obiectiv, dar ca și testare", a declarat Nelu Tătaru, în direct la B1 TV. 

Există tratament pentru coronavirus?

"Coronavirus nu are un tratament specific. Este o infecție virală care se tratează simptomatic în funcție de forma bolii, o formă ușoară și medie, iar formele grave și severe ajung până la boli cardiovasculare sau respiratorii, dar se încearcă, se testează, cum s-a testat și China, testăm și noi și s-a văzut efecte benefice pentru acele antivirale folosite și-n terapia HIV. În acest moment, formele ușoare și medii sunt acele forme destul de ușor simptomatic, dar rămâne să evaluăm și grupa de vârstă la care se adresează", a completat el. 

Citește și: Vaccin COVID-19. Germania, colaborare cu SUA pentru un vaccin "exclusiv"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel