Vacanță în Grecia. Skopelos, insula superbă din "Mamma Mia!" (GALERIE FOTO + VIDEO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă vrei să petreci o vacanță reușită, pe urmele unor mari actori, Skopelos poate fi destinația perfectă. Până atunci, te poți bucura de minunatele imagini din inima verde a Greciei pe care ți le-am pregătit.

Îmbrăcată de la un capăt la altul în păduri de pini, platani, măslini şi livezi de pruni, insula Skopelos este considerată a fi cea mai verde insulă a Mării Egee, potrivit grecia.de-wekend.ro.

Este situată între insulele Skiathos şi Alonissos şi are o lungime de 17 km şi o lăţime de 8 km, fiind cea mai mare insulă din grupul insulelor Sporadele de Nord. Peisajul este dominat de doi munţi ce ating altitudini de peste 500 m, vârful Delphi având o altitudine de 681 m, iar Palouki atingând înălţimea de 546 de metri.

Vezi AICI mai multe imagini din Skopelos.

Cum ajungi în Skopelos

Cu avionul

Insula Skopelos nu este prevăzută cu un aeroport însă, pe timpul verii, avioanele charter ce pornesc din România aterizează pe aeroportul de pe insula vecină, Skiathos. Din Skiathos în Skopelos puteţi ajunge cu feribotul. 

Cu mașina

În acest caz, va trebui să vă alegeţi că destinaţie oraşul Volos, de unde veţi lua feribotul ce vă va duce direct pe insula Skopelos.

Vezi și: Mykonos, imagini din paradisul elen. Galerie foto cu vestita insulă grecească

Câteva plaje din Skopelos

1. Plaja Velanio

Este o plajă mare cu ape calme, destinată în special nudiştilor. Prima jumătate a plajei găzduieşte un bar pe plajă, în timp ce a doua jumătate, în spatele stâncilor, într-o zonă privată, este locul preferat de către nudişti, potrivit insulegrecia.ro.

2. Plaja Hondrogiorgis

Este o plajă izolată, cu nisip şi pietre. Turiştii pot ajunge aici pe un drum îngust, care începe chiar din parcarea maşinilor şi motocicletelor, pe drumul principal.

3. Plaja Perivoliu

Este o plajă izolată cu nisip gri şi pietre. Nu este aglomerată, fiind accesibilă doar cu barca.

4. Plaja Agios Ioannis Beach

Agios Giannis este formată din două plaje, una dintre ele fiind accesibilă pe scările care duc la capela aflată în vârful unei stânci, locul unde a avut loc filmarea nunţii din "Mamma Mia". Turiştii trebuie să meargă pe jos pe un drum îngust de ţară până la plajă.

Vezi și: Kefalonia, superba insulă grecească de unde era bunicul lui Ion Luca Caragiale (GALERIE FOTO)

5. Plaja Elios Beach

Elios este o plajă principală, lungă, de nisip, unde poți găsi umbrele de soare, şezlonguri, o cabină şi salvamar. 

6. Plaja Limnonari Beach

Este o plajă frumoasă într-un golf pitoresc la Sud de Skopelos, cu nisip alb şi câteva pietre subacvatice lunecoase. Turiştii pot ajunge la plajă Limnonari fie cu barca, maşina sau cu autobuzul. Drumul principal se termină la aproximativ 700 de metri de plajă.

7. Plaja Glyfoneri

Este o plajă ideală pentru familii este o plajă mare de nisip cu pietricele. Aapele nu sunt adânci şi nu este aglomerată.

Skopelos, locul în care s-a filmat "Mamma Mia!"

Din 2008 încoace, insulele Skiathos şi Skopelos au început să atragă foarte mulţi vizitatori datorită filmului “Mamma Mia!” care s-a filmat aici. Chiar dacă locul principal de filmare a fost insula Skopelos, filmările s-au extins şi în unele părţi din insula alăturată, Skiathos, scrie greekexplorer.ro.

Filmul este despre dorinţa lui Sophie Sheridan, o tânără care urmează să se căsătorească. Aceasta vrea să afle cine este tatăl său, iar acesta să fie prezent la nunta ei. Donna Sheridan (Meryl Streep), mama lui Sophie, îi spune că nu ştie cu exactitate cine este tatăl şi că există 3 posibilităţi. Sophie îi găseşte pe toţi cei 3 bărbaţi şi le trimite câte o invitaţie la nuntă. Toţi 3 accepta invitaţia şi sosesc pe insula Kalokairi (Skopelos) pentru nuntă. 

Vezi și: Insula Corfu, locul în care s-a născut Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel