Data actualizării:
Data publicării:

Nouă veste proastă pentru turiști! Decizia luată de Veneția

Autor: Andrei Itu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Freepik @demofeelstudio
FOTO: Freepik @demofeelstudio

Veneția a hotărât ce se întâmplă cu taxa de intrare pentru turiști.

Citește și articolul - Top trucuri pentru a vizita cât mai ieftin cele mai populare destinaţii de city-break din Europa

Autoritățile din Veneția au decis să dubleze numărul de zile în care vizitatorii vor trebui să plătească pentru a vedea orașul. De asemenea, va crește prețul pentru cei care sosesc în ultimul moment, au declarat oficialii joi, conform Reuters.

Veneția a introdus un sistem de taxare, în premieră mondială

Într-o premieră mondială, destinația italiană a introdus în aprilie o taxă de 5 euro pentru turiștii de o zi care sosesc în zilele deosebit de aglomerate, sperând că această măsură va ajuta la reducerea numărului de turiști.

Schema inițială, urmărită cu atenție de alte destinații turistice de top la nivel global, acoperea 29 de zile pe o perioadă de patru luni. Aceasta va fi extinsă la 54 de zile anul viitor, în aceeași perioadă aprilie-iulie.

Pentru cine va crește taxa

Taxa va rămâne de 5 euro (5,40 dolari) pentru cei care rezervă din timp, dar va crește la 10 euro pentru oricine rezervă cu patru zile înainte de călătoria planificată. Ca și înainte, persoanele cu rezervări la hoteluri și pensiuni vor fi scutite.

"Veneția a trecut de la a fi orașul cel mai expus și criticat pentru fenomenul de supraturism, la a fi orașul care reacționează cel mai devreme și mai proactiv la acest fenomen pe scena globală", a spus Simone Venturini, consilierul orașului responsabil pentru turism și coeziune socială.

El a declarat într-o conferință de presă că sistemul este încă într-o fază experimentală. El a menționat că locuri populare printre turiști, inclusiv orașul istoric Kyoto din Japonia și insula spaniolă Formentera, au luat legătura pentru a se interesa despre schemă.

Ce spun criticii

Criticii au spus că sistemul de plată nu a reușit să încetinească fluxul de turiști, dar primarul Luigi Brugnaro a declarat că este prea devreme pentru a trage concluzii, datele precise fiind disponibile abia în acest an.

El a adăugat că Veneția nu dorește să îndepărteze oamenii, ci mai degrabă să încurajeze vizitatorii să-și regândească datele vizitei.

„Nu suntem împotriva turismului. Credem doar că acesta poate fi, într-un fel, distribuit mai uniform", a spus el, avertizând că orașul va aplica amenzi în 2025 pentru persoanele fără permis – ceva ce amenințase să facă în 2024, dar nu a realizat.

În total, 485.062 de persoane au plătit pentru un permis de o zi în acest an, generând 2,25 milioane de euro. Aceste sume au acoperit doar o parte din costurile sistemului, a spus Brugnaro, subliniind că scopul nu a fost să se aducă venituri în vistieria orașului, notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel