USR, intervenție suspectă în instanță pentru un alt partid. Ce fax a trimis într-un moment cheie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
USR a făcut un gest ciudat, care reiese dintr-o decizie a instanței. 

USR a intervenit în instanță pentru PRM. 

Listele PRM din Brăila au fost contestate în instanță. Cel care a depus contestația a și câștigat, iar PRM are două zile la dispoziție să facă apel la decizia instanței. În caz contrar, nu va avea candidați în Brăila. Același lucru s-a întâmplat și-n Tulcea. 

VEZI AICI MAI MULT: EXCLUSIV ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Listele PRM, respinse de instanță. Prima reacție din PRM

În timp ce instanța a rămas în pronunțare în cauza de respingere a listelor PRM, USR a intervenit printr-un fax în favoarea PRM, astfel încât contestația să fie respinsă. Iată ce a precizat instanța cu privire la acest episod: ”După ce instanța a rămas în pronunțare, la dosar s-a depus cerere de intervenție formulată de intervenienta Uniunea Salvați România, cerere primită prin fax anterior închiderii dezbaterilor”. 

Instanța prevede că acest lucru s-a întâmplat în 31 octombrie, adică luni, când USR a formulat o cerere de intervenție în interes propriu, prin care a solicitat respingerea contestației ca neîntemeiată. 

Tribunalul a precizat că ”nu se contestă decizia de admitere a listei de candidați propuși de intervenienta Uniunea Salvați România, ci a candidaților propuși de Partidul România Mare”. 

[citeste si]

În cele din urmă a fost respinsă solicitarea USR. 

Dan Alexandru, directorul de comunicare al PRM, a spus, pentru DCNews că luni seară a aflat despre această intervenție, dar nu cunoaște cauzele pentru care USR a intervenit pentru PRM. Dan Alexandru a afirmat că-l cunoaște pe Nicușor Dan, dar nu poate explica de ce a intervenit USR în procesul PRM. 

Nicușor Dan, președintele USR, nu ne-a putut da până în momentul publicării acestei știri un răspuns. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel