Data publicării:
Un jurnalist a vizitat o fabrică de telefoane mobile din China. Ce a descoperit acolo te va uimi
Jurnalistul spaniol Roberto Corrales a vizitat fabrica Honor din Shenzhen, China, unde a descoperit cum sunt produse și testate telefoanele mobile. Fabrica, inaugurată în 2021, dispune de tehnologii avansate, cu 85% din procesul de producție automatizat și o echipă dedicată de cercetare și dezvoltare. În timpul vizitei, jurnalistul a aflat detalii despre timpul de fabricație, teste de rezistență, precum și despre dimensiunile impresionante ale centrului de producție.
Un jurnalist spaniol a vizitat fabricile și laboratoarele Honor din Shenzhen, China, unde a descoperit informații interesante despre modul în care marca produce și testează cele mai avansate telefoane mobile în prezent.
„Am avut ocazia să vizitez fabricile și laboratoarele Honor din Shenzhen, China, și îți voi povesti cele mai interesante informații care explică cum această marcă produce și testează cele mai avansate telefoane mobile în prezent.", a scris Roberto Corrales.
Jurnalistul a observat că, deși telefoanele mobile sunt o parte esențială a vieții cotidiene, mulți oameni nu știu cum sunt fabricate.
„Deși telefoanele mobile fac parte din viața de zi cu zi a tuturor în prezent, adevărul este că pentru majoritatea oamenilor, modul în care sunt fabricate rămâne astăzi un mister, chiar și pentru cei care scriu frecvent despre ele, ca mine.
Acum, pentru prima dată, am avut ocazia să vizitez personal o fabrică de telefoane mobile în China.
Acest centru este Honor Intelligent Manufacturing Industrial Park, bijuteria de la coroana facilităților mărcii chineze Honor și locul unde se produce o mare parte din smartphone-urile sale, inclusiv modele de gamă înaltă precum Magic 6 Pro sau pliabilul Honor Magic V3.
Aceste instalații au început să funcționeze în 2021, la câteva luni după separarea Honor de Huawei și în același an în care marca a început să vândă produsele sale în Spania. Se află la periferia orașului Shenzhen, același oraș unde Honor are sediul, și, pe lângă fabricare, este locul unde marca își desfășoară cercetările și testează rezistența și precizia tehnologiilor sale.
Deși nu este permis să facem imagini în interior pentru a nu pune în pericol secretele sale industriale, îți voi povesti în continuare informațiile care m-au surprins cel mai mult despre fabrica Honor din Shenzhen și laboratorul său de inovație.", a scris jurnalistul.
Detalii pe care sigur nu le știai
„28,5 secunde
Mai puțin de jumătate de minut, 28,5 secunde, este timpul necesar pentru ca fiecare dintre liniile de producție ale fabricii Honor din Shenzhen să producă un telefon mobil de format tradițional. În fiecare fabrică pot exista mai mult de 20 de linii de producție, astfel că numărul telefoanelor fabricate simultan este mult mai mare.
4 minute
În cazul telefoanelor pliabile, fiecare linie de producție a fabricii Honor durează mai mult pentru a fabrica telefoanele pliabile decât pentru cele de tip bar. Acest timp ajunge la 4 minute, conform executivilor mărcii.
3 zile
Așa cum afirmă surse din cadrul Honor, de la începutul procesului de fabricație până când telefonul este complet terminat și verificat, trec aproximativ trei zile. Este important de menționat că, pe lângă fabricație, trebuie adăugate și testele pentru a se asigura că fiecare smartphone funcționează corect.
6 luni
Acesta este timpul pe care Honor îl dedică în medie pentru a efectua diverse teste în laboratorul din Honor Intelligent Manufacturing Industrial Park pe prototipurile fiecărui nou model de telefon înainte de lansare.
Între 60 și 80 de căderi
Honor testează singură rezistența telefoanelor sale la căderi în laboratorul său din Shenzhen. Compania supune prototipurile fiecărui model la între 60 și 80 de căderi de la 1,5 metri înălțime, din unghiuri diferite, iar aceste informații sunt utilizate pentru a identifica punctele care necesită îmbunătățiri.
85% din sarcini automatizate
În fabrica de telefoane mobile Honor din Shenzhen, 85% din procesul de producție este complet automatizat, în timp ce restul implică oameni. Acești angajați îndeplinesc sarcini variate, precum montarea senzorilor de cameră – care sunt prea delicate pentru a fi manevrate de o mașină – sau verificarea funcționării încărcătorului și a slotului SIM, printre altele.
Din totalul sarcinilor automatizate în fabrica Honor, 60% dintre acestea au fost dezvoltate de către propria echipă de cercetare și dezvoltare a companiei chineze.
85 de grade Celsius
Una dintre testele pe care Honor le efectuează asupra tuturor prototipurilor constă în a le supune la condiții extreme de temperatură pentru a verifica fiabilitatea lor. În cadrul unuia dintre aceste teste, telefoanele sunt expuse timp de 20 de zile la 85 de grade Celsius și 85% umiditate, simulând o utilizare medie de 5 ani.
Peste 4.000 de angajați
În ciuda prezenței ridicate a automatizării, peste 4.000 de persoane lucrează în Honor Intelligent Manufacturing Industrial Park din Shenzhen.
Peste 135.000 de metri pătrați
Distribuit în cinci clădiri, centrul de fabricație Honor din Shenzhen ocupă un total de peste 135.000 de metri pătrați, echivalentul a 33 de terenuri de fotbal.
1 milion de dolari
O altă verificare pe care Honor o efectuează în facilitățile sale sunt camerele OTA, acronim pentru „over the air”. Acestea sunt spații în care sunt testate tehnologiile wireless ale telefonului, precum 5G sau WiFi. Nu doar că sunt închise cu materiale hermetice, dar sunt și izolate cu materiale similare celor din cabinele insonorizate pentru a studia propagarea și recepția semnalelor wireless fără obstacole.
Fiecare dintre aceste camere OTA costă 1 milion de dolari. Există doar cinci în China, iar Honor deține trei dintre ele în centrul său din Shenzhen.
17 milioane de locuitori
Poate că nu știi multe despre Shenzhen, dar acest mega-oraș din sudul Chinei, unde se află fabricile Honor și sediul companiei, are în prezent 17 milioane de locuitori.
Creșterea Shenzhen-ului a fost foarte rapidă, deoarece în anii '80 era un sat de pescari cu doar 30.000 de locuitori, situat la periferia Hong Kong-ului. Este, de asemenea, sediul giganților precum Huawei, Tencent și DJI, ceea ce o face echivalentul Silicon Valley-ului în China", a scris jurnalistul spaniol Roberto Corrales, potrivit Computerhoy.20minutos.es.
Video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News