Data publicării:

Polițistul care vindea droguri în uniforma de serviciu, condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare. Sentința este definitivă

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @rawpixel.com
FOTO: Freepik @rawpixel.com

Curtea de Apel Brașov a decis, prin sentință definitivă, desființarea în parte a hotărârii Tribunalului Brașov, prin care se dispunea executarea cu suspendare a pedepsei.

Fostul polițist condamnat pentru trafic de drogurii într-un dosar instrumentat de către DIICOT a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare, cu executarem după ce Curtea de Apel Brașov a decis acest lucru, prin sentință definitivă. Astfel, CA Brașov a desființat în parte hotărârea Tribunalului Brașov, prin care se dispunea executarea cu suspendare a pedepsei, scrie Agerpres.

O instanță a Curții de Apel Brașov a admis, joi, apelul formulat de procurorii DIICOT în cazul fostului polițist Remus Bertea și a celeilalte persoane condamnată în același dosar pentru infracțiunea de trafic de droguri.

”Admite apelul formulat de DIICOT-Serviciul Teritorial Brașov împotriva sentinței (...) pronunțată de Tribunalul Brașov în dosarul penal nr. 923/62/2024 pe care o desființează cu privire la individualizarea judiciară a executării pedepsei principale aplicată inculpaților Bertea Remus și Pădure Andrei Daniel și cu privire la nereținerea prevederilor art. 5 Cod penal pentru toți inculpații. Menține pedeapsa principală de 2 ani și 10 luni închisoare aplicată inculpatului Bertea Remus prin sentința apelată. Înlătură dispozițiile art. 91 Cod penal cu privire la inculpat. Dispune executarea efectivă în penitenciar a pedepsei de 2 ani și 10 luni închisoare aplicată inculpatului Bertea Remus prin sentința apelată (...)”, se arată în soluția postată pe portalul instanțelor.

           FOTO: Facebook @Sindicatul Europol

Polițistul, împreună cu alte persoane, a fost reținut, la începutul lunii septembrie 2023, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără de drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Ulterior, el a fost arestat, iar în august anul acesta Tribunalul Brașov a pronunțat împotriva acestuia o sentință de 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare. În același dosar, o pedeapsă similară a primit și un alt bărbat, cu care fostul polițist ar fi colaborat la vânzarea de droguri.

Imediat după arestarea lui Bertea, IPJ Brașov a comunicat că polițistul a fost demis și că se disociază de acțiunile acestuia.

Remus Bertea ar fi fost prins în timp ce vindea cocaină, fiind îmbrăcat chiar în uniforma de polițist, au susținut, la acea vreme reprezentanții Sindicatului Europol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel