Data publicării:

Un animal extrem de rar, apariţie neaşteptată pentru a doua oară în ultimii 100 de ani VIDEO

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
O creatură rar întâlnită în ultimul deceniu şi-a făcut apariţia undeva în California, spre surprinderea specialiştilor în fauna sălbatică.

Un animal care nu a mai fost văzut decât de două ori în ultimii 100 de ani a fost surprins pe camere, din nou, în California. Departamentul responsabil de fauna sălbatică din regiune a declarat că animalul a fost văzut în munții Sierra Nevada luna trecută.

Glutonul, scump la vedere

Este a doua oară când un gluton sălbatic îşi face apariţia pe teritoriul SUA. Creatura a mai fost surprinsă în 2008 în Pădurea Națională Tahoe. Specialiştii cred că acest gluton nu are cum să fie acelaşi specimen cu cel observat în trecut, şi asta pentru că durata de viaţă medie a animalului rar depăşeşte 12 ani.

Primul gluton a fost zărit în sălbăticie în anul 1920, potrivit usda.gov.

Deși apar destul de rar în California, glutonii sunt cel mai des întâlniţi în Canada și Alaska. Animalul face parte dintr-o specie protejată de lege, fiind pe cale de dispariție. 

Cum arată un gluton (wolverine)

Glutonii pot fi uşor confundaţi cu nişte urși mai mici, dar sunt de fapt cei mai mari membri ai familiei din care fac parte nevăstuicile, dihorii sau jderii. Un astfel de exemplar iese la lumină destul de rar tocmai pentru că se crede că s-ar feri de oameni. Este extrem de sperios şi preferă să stea ascuns în vizuini pe care şi le construieşte singur.

Pe teritoriul Statelor Unite ar trăi undeva între 300 și 1.000 de glutoni, conform Serviciului Parcurilor Naționale. În trecur, glutonii puteau fi văzuți chiar și în zonele sudice precum California, dar și în Utah și Colorado, însă populația lor s-a retras spre nord în ultimii 100 de ani, conform datelor The Wolverine Foundation.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel