Data publicării:

UE, discuții pentru a cumpăra 225 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Uniune Europeană a încheiat mai multe discuții cu o companie pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19.

Comisia Europeană a încheiat discuții cu firma germană CureVac pentru achiziționarea unui potențial vaccin Covid-19, scrie CNN

"Contractul prevăzut cu CureVac ar prevedea posibilitatea tuturor statelor membre ale UE să achiziționeze vaccinul, precum și să doneze țărilor cu venituri mici și medii sau să le reorienteze către țările europene", se arată într-o declarație.

225 de milioane de doze de vaccin 

Comisia va pune la dispoziție un cadru contractual „pentru achiziția inițială de 225 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, care vor fi furnizate odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur și eficient împotriva COVID-19."

Comisia Europeană "va avea un acord în curând cu CureVac. Aceasta este a 4-a companie cu care încheiem un acord", a arătat joi, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, referindu-se la etapele anterioare cu Sanofi-GSK, Johnson & Johnson și AstraZeneca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel