Turiștii care urcă pe Transfăgărășan pot vedea în timp real cum este la Cota 2000
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Ioan-Radu Gava
Sursă foto: Ioan-Radu Gava
Dacă intenționezi să mergi pe Transfăgărășan și vrei să afli detalii despre cum e traficul la Cota 2000, de acum poți vedea imagini în timp real.

Începând din această vară, turiştii care vor să parcurgă cel mai spectaculos drum al ţării, Transfăgărăşan, redeschis circulaţiei la 15 iunie, pot vedea live cum este la 2.000 de metri altitudine.

Mai exact, pot urmări în timp real, graţie unei camere web, imaginile pe care le văd cu ochiul liber salvatorii de la Baza Salvamont Argeş – Cota 2000, bază poziţionată de-a lungul drumului montan, într-o curbă dinaintea intrării în tunelul Bâlea, la aproximativ trei kilometri de Lacul Bâlea. 

Turiştii nu trebuie decât să acceseze camera web (Webcam Salvamont Argeș Cota 2000 Transfăgărășan - roxy-world.ro) şi să decidă dacă fac sau nu drumul. 

„Îmi doream de mult să avem aşa ceva la Cota 2000. Camera web îi ajută pe turişti să vadă, live, starea vremii, ceea ce e foarte important. Pot să vadă dacă este sau nu este zăpadă, pot să vadă cât de aglomerat e traficul, pentru că am ţinut să prindem şi şoseaua... Dacă eşti pe undeva pe la Cârţişoara sau pe la baraj şi vrei să treci Transfăgărăşanul, te uiţi mai întâi, iar dacă vezi că e foarte aglomerat şi se circulă foarte greu sau drumul e blocat, mai amâni”, explică, pentru „Adevărul”, Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeş.

Investiţia reprezintă o sponsorizare, Serviciul Salvamont asigurând doar curentul electric care alimentează camera. „Streamingul e asigurat de sponsorul care găzduieşte camerele”, mai spune Ion Sănduloiu.

Alte două camere web oferă, pe acelaşi site, imagini live de la Cabana Bâlea Lac (cu vedere spre Lacul Bâlea şi Telecabina Bâlea Lac) şi de la Telecabina Bâlea Lac (cu vedere spre Transfăgărăşan).

DN7C – Transfăgărăşan - este utilizabil în perioada iunie - octombrie dinspre Curtea de Argeş sau dinspre Sibiu, conform Adevărul.

DN 7C Transfăgărășan s-a redeschis

Miercuri, 15.06.2022, începând cu ora 08:00, s-a redeschis circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule.

CNAIR a reușit în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie.

Decizia de deschidere a traficului a fost luată după ce, marți, o comisie de revizie specială a verificat dacă drumul corespunde din punct de vedere al siguranței circulației.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzipot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pe prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel