Turcia: Femeile, revoltate de o declarație a vicepremierului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Reacție inedită din partea femeilor din Turcia, după ce un înalt demnitar a susținut că acestea nu ar trebui să râdă în public. 

Vicepremierul turc, Bulent Arinc, într-un discurs susținut, luni, pentru a marca sfârșitul Ramadanului, a condamnat "declinul moral" în Turcia, denunțând și folosirea excesivă a mașinilor și a telefoanelor, dar și influența telenovelelor turcești.

În discursul său, oficialul turc a afirmat că femeile "nu ar trebui să râdă în public și ar trebui să-și păstreze decența în orice moment".

Recenta declarație a lui Bulent Arinc a stârnit un protest inedit. Mii de fotografii cu turcoaice zâmbind sau râzând au invadat rețelele de socializare. La doar câteva ore de la afirmațiile vicepremierului Hashtag-ul #DirenKahkaha - ResistLaugh (RezistăZâmbind) - a urcat în top 10 trenduri pe Twitter.

Mai mult, femeile din Turcia, revoltate de ceea ce li s-a sugerat, recomandă guvernului de la Ankara alte teme de interes pe care ar trebui să se concentreze precum violul, violența domestică sau căsătoriile fetelor de la o vârstă fragedă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel