Data publicării:

Trump ar putea câștiga pentru un singur motiv, o avertizează o celebră vedetă TV pe Kamala Harris

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris
Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris
O vedetă TV a dezvăluit motivul pentru care Trump ar putea câștiga alegerile în noiembrie.

Fosta prezentatoare a emisiunii "Today", Katie Couric, a declarat că democrații au "cam pierdut" votul clasei muncitoare - din cauza faptului că sunt prea departe de realitate.

Democrata decorată a transmis joi avertismentul său fostei șefe adjuncte a personalului Casei Albe, Alyssa Mastromonaco, în cadrul podcastului său "Hysteria", în speranța că acesta nu se va dovedi profetic.

În ceea ce privește raționamentul său, Couric s-a întors la zilele lui Hillary Clinton și la prima campanie a lui Trump, când fosta Primă Doamnă i-a catalogat pe susținătorii rivalului său drept un "coș de deplorabili". 

Observația a fost primită cu indignare și este adesea creditată ca fiind unul dintre momentele incitante care i-au asigurat lui Trump o surpriză istorică.

Couric, o liberală convinsă, a reamintit spectatorilor că acest lucru s-ar putea întâmpla din nou dacă democrații nu revin cu picioarele pe pământ în noiembrie.

"Cred că trebuie să existe o legătură mai strânsă între clasa muncitoare și Partidul Democrat, pentru că, să recunoaștem... democrații au cam pierdut clasa muncitoare", i-a spus Couric fostului angajat al lui Obama. 

"Nu a fost niciodată așa în toți anii în care am acoperit politica", a continuat ea. 

"Oamenii au crezut în ideea că republicanilor le pasă de problemele de masă, mult mai mult decât democraților"

"L-ați avut pe șeful Teamsters la RNC, oamenii au crezut în ideea că republicanilor le pasă de problemele de masă, mult mai mult decât democraților", a detaliat Couric.

"Iar aceste narațiuni, cred eu, au devenit prea adânc înrădăcinate despre elitele liberale cu studii superioare care sunt condescendente", punctează vedeta TV.

Longevivul prezentator de la NBC News s-a referit la Sean O'Brien, șeful International Brotherhood of Teamsters, care a devenit primul șef din istoria de 121 de ani a sindicatului care a luat cuvântul la RNC, la două zile după atentatul la viața lui Donald Trump.

În discursul său, O'Brien a criticat marile întreprinderi precum Walmart și Amazon, reproșând în același timp Camerei de Comerț și guvernului federal că nu au grijă de muncitori.

"Americanii nu sunt proști, ei știu că sistemul este stricat", a spus el. 'Știm cu toții cum este condus Washingtonul. Muncitorii nu au nicio șansă de a câștiga această luptă. De aceea sunt astăzi aici, pentru că refuz să continui să fac aceleași lucruri pe care le-au făcut predecesorii mei", a declarat Sean O'Brien.

În timp ce s-a oprit de la o susținere completă, O'Brien a spus că "Trump este un candidat căruia nu îi este teamă să audă voci noi, puternice și adesea critice. Cred că suntem cu toții de acord, indiferent dacă oamenii îl plac sau nu, în lumina a ceea ce i s-a întâmplat sâmbătă (încercarea de asasinare), s-a dovedit a fi un S.O.B. dur".

În momentul în care a pronunțat acronimul, s-au auzit aplauze și o ploaie de urale din auditoriu - un semn că, potrivit lui Couric, valurile s-ar fi schimbat deja.

Cu toate acestea, jurnalista i-a spus lui Mastromonaco: "Nu pot renunța pur și simplu la acest bloc electoral, și anume clasa mijlocie a Americii".

În schimb, ea a spus că partidul ei ar trebui să le spună muncitorilor cu gulere albastre: "Hei, ne pasă de voi, ne pasă de problemele voastre, știm că multe lucruri au fost foarte grele... dar iată cum vă vom ajuta". 

"Vreau doar să o văd cu o pălărie de sudor pe cap, lucrând cu oameni obișnuiți", a spus Couric despre Harris, dându-i instrucțiuni să înceapă să apeleze la "oameni obișnuiți".

"Democrații au probleme mai presante decât satisfacerea utilizatorilor de social media și a generației Z"

Ea a adăugat că și democrații trebuie să depună mai multe eforturi, afirmând că legătura lor actuală cu clasa muncitoare nu va fi suficientă pentru o victorie.

Mai devreme la același eveniment, Mastromonaco s-a referit la cea mai recentă mantră anti-GOP folosită de Harris și de democrați împotriva candidaturii Trump-J.D. Vance - cuvântul "ciudat".

Această descriere simplă a apărut ca o nouă linie de critică împotriva republicanilor, în ciuda faptului că este cel mai recent cuvânt la modă al partidului democrat, menit să câștige electoratul tânăr, după ce altele - și mai multe trenduri pe TikTok - nu au reușit să reziste.

"Nu vi se pare că unele dintre lucrurile lor sunt pur și simplu ciudate?", a spus Harris unei mulțimi din Atlanta săptămâna trecută.

Mastromonaco, care a lucrat pentru Obama între 2011 și 2014, a apărat utilizarea etichetei, în timp ce Couric, vizibil neamuzată, a sugerat că democrații au probleme mai presante decât satisfacerea utilizatorilor de social media și a generației Z.  

"Poți să crezi că retorica și comportamentul lor sunt ciudate", a spus Couric, "dar poți, de asemenea, să faci o treabă mai bună pentru a ajunge la alegătorii nemulțumiți care sunt persoane albe fără studii superioare, în special cei care se simt excluși".    

În aprilie, Couric, în vârstă de 67 de ani, a apărut la un alt podcast în care a vorbit despre alegeri cu colegul său liberal Bill Maher.

"Disparitățile socio-economice... și resentimentele de clasă... și anti-intelectualismul și elitismul este ceea ce îi determină pe mulți dintre acești [oameni] anti-establishment - care sunt votanții lui Trump", a spus ea la acea vreme. 

"Adică globalizarea și tranziția de la o societate industrială la una tehnologică - nu știu dacă ați fost vreodată gelos pe altcineva sau cu resentimente - este un sentiment atât de coroziv și amar, aproape biliar", spunea vedeta TV.

Comentariile de atunci i-au înfuriat pe susținătorii lui Trump, iar mulți spectatori i-au reproșat că "nu este la curent cu ce se întâmplă". 

În condițiile în care Biden a ieșit din cursă, iar Harris este acum moștenitorul aparent, noile comentarii ale lui Couric par să indice că aceasta a contemplat asupra gândului..

Mulți au criticat încrederea afișată de Partidul Democrat în perioada premergătoare victoriei lui Trump în 2016. 

Harris nu și-a desemnat încă un vicepreședinte și nu a fost încă desemnată drept candidatul democrat oficial, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel