Bombardament asupra unui azil de bătrâni din Sumî: Un mort și 14 răniți în urma atacului rusesc
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Un atac aerian rusesc a lovit un azil din Sumî, unde se aflau 221 de bătrâni, provocând moartea unei persoane și rănirea altor 14. Clădirea cu cinci etaje a fost grav avariată, iar 147 de persoane au fost evacuate. Atacul face parte dintr-o serie de bombardamente intensificate în regiunea de graniță Sumî, pe care autoritățile ucrainene le consideră un răspuns la succesul ofensivelor ucrainene în regiunea rusă Kursk.

Citește și: Manipulare rusească: Kremlinul amenință direct UE cu război nuclear. În cât timp ar lovi Parlamentul European

Un atac aerian rusesc a lovit joi un azil din orașul ucrainean Sumî, unde se aflau 221 de persoane vârstnice. O bombă aeriană ghidată a lovit clădirea cu cinci etaje, provocând moartea unei persoane și rănirea altor 14, conform declarațiilor oficialilor locali. Incidentul a avut loc în timpul zilei, în momentul în care mulți dintre rezidenți luau prânzul sau se odihneau, informează Kyiv International.

Două etaje ale clădirii au fost grav afectate de explozie, însă autoritățile au confirmat că nu există persoane prinse sub dărâmături. În urma atacului, 147 de vârstnici au fost evacuați, fiind relocați în locuri special pregătite pentru a le oferi sprijin medical și psihologic. Guvernatorul regional Volodimir Artiukh a declarat pentru televiziunea națională că rezidenții sunt șocați de cele întâmplate și că li se oferă toată asistența necesară.

Mai citește și: Kamala Harris, interviu surpriză la Oprah Winfrey. Ce vedete s-au strâns pentru a o susține

Atacul asupra azilului din Sumî face parte dintr-o serie de bombardamente recente ale forțelor ruse în zona de graniță cu Ucraina. Autoritățile ucrainene au planificat evacuarea a aproximativ 45.000 de civili din regiune, pe fondul intensificării atacurilor. Aceste acțiuni agresive sunt văzute ca o reacție la succesul forțelor ucrainene în ofensiva din regiunea rusă Kursk, declanșată la începutul lunii august.

Bombardamentele și atacurile aeriene din Sumî au transformat regiunea într-o zonă de conflict intens, locuitorii fiind forțați să își părăsească casele în căutarea siguranței. În ciuda acestui climat tensionat, evacuările și măsurile de protecție continuă să fie prioritare pentru guvernul ucrainean.

De-a lungul conflictului, evacuarea masivă a civililor din zonele de conflict a devenit o măsură esențială pentru a proteja viețile acestora, în timp ce luptele continuă să se intensifice de-a lungul graniței de nord-est a Ucrainei.

Te-ar mai putea interesa și: Primul tren electric din România, atacat cu pietre înainte de a fi pus în circulație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel