Data publicării:

Tort cu fructe care nu necesită coacere. E gustos și ieftin! După ce veți încerca o dată, veți repeta rețeta

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto ilustativ (Pexels)
foto ilustativ (Pexels)

Tortul de șarlotă cu fructe nu necesită coacere.

Ingrediente

un pachet pișcoturi (400g)

fructe (portocale, kiwi, ananas, fructe de pădure)

400-500 ml frișcă lichidă

pentru cremă:

4 gălbenușuri

150-200g zahăr

50-60g amidon

500 ml lapte

vanilie

un plic gelatină și un plic întăritor pentru frișcă
 

pentru sirop:

250 ml apă

150g zahăr

arome


Mod de preparare

Tapetam cu folie alimentară o tavă de tort cu pereți detașabili. Luăm fiecare pișcot și îl scufundăm în sirop (nu-l lăsați foarte mult pentru că se sfărâmă) și tapetăm pereții vasului cu ei, punând pișcoturile unul lângă altul pe înalt.

Ornăm tava cu fructe. Turnăm peste fructe 1/2  din cantitatea de cremă și apoi punem un strat de pișcoturi înmuiate, notează retetepractice.ro. Peste pișcoturi turnăm și restul cremei și acoperim cu alt strat de pișcoturi.  Acoperim vasul și îl lăsăm la rece peste noapte. 

A doua zi, ornăm tortul cu frișcă și fructe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel