Ține mereu hârtie igienică în dulap: soluția eficientă pentru o problemă neplăcută
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ține mereu hârtie igienică în dulap, soluția eficientă pentru o problemă neplăcută. Sursa foto: freepik.com
Ține mereu hârtie igienică în dulap, soluția eficientă pentru o problemă neplăcută. Sursa foto: freepik.com
De-a lungul timpului, atunci când nu sunt aerisite frecvent, dulapurile cad victimele umidității și a mirosurilor neplăcute.

Dacă hainele tale nu sunt uscate corespunzător sau dacă au fost uitate într-un raft sau sertar, mucegaiul își va face treaba. 

Chiar și după o curățare minuțioasă, aceste zone pot avea în continuare un miros de mucegai persistent. Drept rezultat, mucegaiul va afecta hainele, care vor mirosi neplăcut când le vei îmbrăca. Există câteva trucuri care te vor scuti de toate aceste bătăi de cap.  

Lasă ușa cuptorului cu microunde deschisă, două minute, după utilizare. Iată explicația

Cum poți parfuma dulapul cu hârtie igienică? Mirosurile neplăcute care îți invadează, deseori, garderoba provin din mai multe surse. Dar cauza lor principală este depozitarea hainelor foarte vechi, a prosoapelor și a lenjeriei de pat, care sunt folosite rar.

Și o circulație slabă a aerului duce la apariția mucegaiului în dulap. Și acest miros de mucegai este deosebit de deranjant, deoarece poate fi absorbit de haine noi sau cele proaspăt spălate.

Pentru a evita această problemă, există soluții simple și eficiente. Desigur, multe gospodine pun în dulap produse comerciale, care elimină umezeala.

Dar această opțiune nu este întotdeauna cea mai bună, deoarece aceste produse pot fi dăunătoare pentru persoanele alergice. În special, pot provoca iritații ale ochilor sau ale pielii. De aceea ar fi util să găsești metode mai puțin nocive.

Îngrășământul care transformă planta păianjen într-un copac luxuriant. Îl găsești în trusa de prim ajutor

Poate pare ciudat sau surprinzător, dar primul nostru sfat prezintă un produs foarte popular: hârtia igienică. Cu siguranță te întrebi cum o rolă simplă și obișnuită de hârtie igienică poate elimina mirosul urât din dulap?

Alege o hârtie igienică parfumată sau stropește-o cu câteva picături de ulei esențial. Pune rola de hârtie igienică în dulap pentru a neutraliza mirosurile neplăcute. În scurt timp, vei simți că rola de hârtie igienică degajă un parfum delicat, care va acționa ca un deodorant perfect, iar hainele tale vor fi protejate.

Pune folie de aluminiu pe mânerul ușii: trucul care rezolvă o mare problemă

În magazine poți găsi diferite difuzoare și alte articole specializate, care pot da un miros plăcut garderobei tale. Dar, dacă nu dorești să cheltui prea mult, poți apela la alte soluții alternative pentru a alunga mirosul de mucegai.

Așează în dulap o sticlă de parfum sau o sticlă mică de ulei esențial. Poți pune coji de fructe citrice, flori uscate de lavandă sau pliculețe de ceai, pe care ai picura uleiul esențial preferat. Toate acestea sunt eficiente în dezodorizarea dulapului. Și cel mai important: asigură-te că aerisești dulapul, măcar  pentru câteva minute pe zi.

De asemenea, chiar și în plină iarnă, este esențial ca în dormitor să nu fie prea cald. Încearcă să menții temperatura la 19°C. Pentru a depăși problema umidității, nu uita să aerisești camera, în fiecare zi, pentru câteva minute, dimineața devreme sau seara târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel