Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 10 iul 2020 / 12:40
Teste clinice în Iran: Combinație de medicamente pentru Hepatita C, REZULTATE promițătoare împotriva COVID-19. Fauci, REACȚIE
O combinație de medicamente antivirale folosite pentru vindecarea a milioane de pacienţi bolnavi de hepatită C ar avea efecte promițătoare în lupta cu SARS-CoV-2. 

Rezultatele vin după teste clinice efectuate în Iran, scrie cotidianul Financial Times, conform Mediafax. 

Potrivit rezultatelor obţinute după trei teste clinice, 94% dintre pacienţii spitalizaţi cărora li s-a administrat o combinaţie de Sofosbuvir şi Daclatasvir au prezentat scăderea febrei şi îmbunătăţirea respiraţiei, comparativ cu un nivel de 70% în cazul celor care nu au luat medicamentele. Rata mortalităţii pentru pacienţii cărora li s-au administrat medicamentele a fost de doar 5%, faţă de 20% în cazul celor care nu au beneficiat de tratament.

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA şi membru al grupului de combatere a coronavirusului, a declarat că rezultatele "sunt destul de interesante, provocatoare şi încurajatoare".

"Avem nevoie cu disperare de antivirale care să poată fi administrate în fazele preliminare ale bolii pentru a preveni spitalizările. Aş încuraja studii suplimentare pentru a reuşi acest lucru", a subliniat Fauci.

Cele două antivirale se alătură Dexametazonei şi Remdesivirului pe lista medicamentelor redirecţionate care au efecte pozitive asupra pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi sunt folosite deja în teste clinice.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro