TESLA, prognoze AMEȚITOARE: În maxim 5 ani ar valora cât FORD și GM la un loc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Veniturile Tesla vor fi cele mai mari din industrie în câțiva ani / Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Veniturile Tesla vor fi cele mai mari din industrie în câțiva ani / Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Veniturile Tesla vor fi cele mai mari din industrie, în doar câțiva ani.

Într-o notă adresată clienților săptămâna aceasta, analistul Morgan Stanley, Adam Jonas a prognozat că în următorii 5 ani, veniturile Tesla vor crește mai mult decât cele ale GM și Ford împreună, relatează Electrek.

Potrivit lui Jonas, unul dintre cei mai autorizați analiști de pe Wall Street, acțiunile Tesla ar fi avut o creștere foarte solidă în ultimii ani, iar compania a depășit giganți precum GM, iar în urmă cu aproximativ 2 ani a devenit cel mai valoros producător auto.

Totuși, dezavantajul Tesla este că încă nu vinde la fel de multe mașini ca alți producători de automobile și nu aduce un venituri atât de mari, dar în timp situația se va schimba și, potrivit Morgan Stanley, veniturile Tesla vor fi cele mai mari din această industrie în doar câțiva ani.

„Majoritatea investitorilor de mașini cu care discutăm încă nu pot concepe că Tesla poate fi mai mare decât GM sau Ford. Ne așteptăm ca veniturile Tesla să fie mai mari decât cele ale GM și Ford combinate, până în 2027”, a scris el.

Într-adevăr, nu toată lumea poate crede această prognoză. Chiar și unii investitori au crezut că Tesla va fi întotdeauna doar un producător auto de nișă, dar realitatea a arătat că gigantul auto produce acum mașini electrice cu un volum anual de peste un milion de unități.

Potrivit Morgan Stanley, prețul acțiunilor Tesla va ajunge în următorii ani la  1.300 de dolari.

 

Biden recunoaște public rolul Tesla

 

Marți, 9 februarie, zi istorică pentru industria auto: după luni de zile de ezitări, președintele american Joe Biden a recunoscut public rolul Tesla în producția de vehicule electrice din SUA, scrie Reuters.

Discursul președintelui SUA are loc după ce șeful Tesla s-a plâns în mod repetat că este ignorat de șeful de la Casa Albă.

„De la companii emblematice precum GM și Ford care dezvoltă noi linii de producție de vehicule electrice, până la Tesla, cel mai mare producător de vehicule electrice din Statele Unite, până la companii inovatoare mai tinere”, a spus Biden, referindu-se și la alte start-up-uri și spunând că producția auto "

Mașina care își schimbă culoarea la o simplă apăsare de buton / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel